Salı, Aralık 27, 2022

Gebzespor'dan gövde gösterisi

Bölgesel Amatör Lig 14.grup mücadelesinde Gebzespor saha ve seyircisi önünde takipçisi İnegöl Kafkas Gençlikspor'u konuk etti. Tansiyonu bir an düşmeyen zorlu doksan dakikadan 1-0'lık skorla galip ayrılan Mor-Menekşeler ligin ilk yarısını en yakın rakibinin 6 puan önünde zirvede tamamladı.

Yaklaşık 15 bin kişinin takip ettiği zorlu doksan dakikada konuk ekip taraftarları da kendilerine ayrılan tribünlerde takımlarını 90 dakika boyunca desteklediler. 

Özel koreografi hazırlayan Mor-Menekşelerin tribünleri Süper Ligde bile göremediğimiz bir ambiyansa imza attılar.

Zorlu doksan dakikada İstanbul Bölgesi hakemleri Oğuzhan Talha Karakuş, Mustafa Poyraz, Resul Kocameşe hakem triosu görev yaparken, Mustafa Demir 4.hakem olarak yer aldı.

Gebze direğe takıldı

Karşılaşmanın henüz ilk dakikalarında Tamer Öztürk'ün ortasında Ali Şentürk’ün kafa vuruşu üst direkten oyun alanına döndü.

Kafkas 'Cemal Can'a takıldı

Konuk ekip Vedat Çıkın'ın yakın mesafeden kafa vuruşunda gole çok yaklaştı ancak top sağ direğin yanından auta gitti. Ani gelişen Kafkas Gençlikspor atağında sol kanattan Ömer Faruk Boz'un ortasında Hakan Öztürk'ün yakın mesafeden kafa vuruşunu Cemal Can tokatladı ve mutlak bir golü önledi.

Sağ taç çizgisi önünden yapılan ortada Gebzespor'lu Oluş Şensöz'ün yakın mesafeden kafa vuruşu yandan auta gitti. Ali Şentürk'ün pasında Erol Hakan Sepil'in vuruşu direği adeta yalayarak dışarı çıktı.

Hatalı pas golü getirdi

44.dakikada Kafkasspor sahasından çıkmak isterken yaptığı hata pahalıya patladı. Defansa doğru havadan atılan pasta  Ömercan Aslan zor pozisyonda topu uzaklaştırmaya çalıştı. Ceza yayı önünde topla buluşan Serkan İriç'in şutunda top Ömercan'ın sağ koluna çarptı. Pozisyona yakın olan mücadelenin hakemi Oğuzhan Talha Karakuş tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Ali Şentürk attığı golle devrenin skorunu belirledi 1-0.  

Kafkas bastırdı, Gebze kazandı

İkinci yarıda tüm riskleri alarak rakip kaleye yüklenen konuk ekip istediği net fırsatları bulamadı. Ani ataklarla pozisyon arayan ev sahibi ekip Burak Baba ve Ali Şentürk ile iler uçta etkili olmaya çalıştı. 84.dakikada sol kanattan yapılan ortaya Hakan Öztürk'ün kafa vuruşu yandan auta gitti.

Tribünler karıştı

Son dakikalarda tansiyon oldukça artarken, tribünler de karıştı. Emniyet güçlerinin araya girmesi ile büyümeden önlenen tartışmada maçın hakemi 9 dakikalık uzatma verdi. Maç oynanırken sahaya atılan toplar yüzünden oyun bir süre daha durdu. Rakip kaleye sağlı sollu ortalarla yüklenen Kafkasspor rakip defans ve kalecisini geçemeyince zorlu doksan dakikayı 1-0'lık skorla kazanan Gebzespor 35 puanla namağlup ünvanlı liderliğini sürdürdü. Kafkasspor ise bu sezon ilk mağlubiyetini alırken 28 puanla 3.sıraya geriledi.

HABER-FOTOĞRAF:ERDEM SAĞOLAN

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Sonuçları

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...