Pazartesi, Aralık 19, 2022

Anadolu FK zirvenin tek sahibi


İstanbul Süper Amatör Lig 3. grup mücadelesinde Dudulluspor sahasında lider İstanbul Anadolu FK'yı konuk etti. İlk yarısı 1-1'lik eşitlikle tamamlanan mücadelenin ikinci yarısında golü bulan konuk ekip 9 hafta sonunda namağlup unvanı ile liderliğini sürdürdü.  

İlk yarıda karşılıklı goller

Dudullu Stadı'ndaki karşılaşmayı Emrah Asil Büyükyıldırım, İlyas Samet Yelen, Muzaffer Emirhan Yerkozlu hakem triosu yönetti. 

Konuk ekip 14.dakikada Vahap Deniz'in ortasında golcü oyuncusu Emre Kart'ın kafa golü ile 0-1 öne geçti. 27.dakikada ani gelişen ev sahibi atağında sol kanattan yapılan ortada Altan Emre Yıldırım skora eşitlik getirdi. 

Ev sahibinin penaltı itirazı

Mücadelenin ilk yarısında Anadolu FK kalecisi Serhat Ceylan ile Altan arasındaki hava topu mücadelesinde ev sahibi ekip penaltı beklerken, mücadelenin hakemi konuk ekip lehine faul kararı verdi. Bu pozisyonda Dudullu cephesi yoğun itirazlarını sürdürse de karar değişmedi.

Kaan Karabulut kalesinde devleşti

Skor üstünlüğü için rakip kaleye yüklenen konuk ekip Sercan Üzsoy müthiş asistinde Erdi Yeşiltepe ile mutlak gole yaklaştı. Erdi'nin yakın mesafeden vuruşunda genç file bekçisi Kaan Karabulut kalesinde devleşerek gol fırsatını önledi.

İkinci yarıya da atak başlayan konuk ekip üçüncü bölgede etkili olamayınca gol pozisyonuna girmekte zorlandı. Genç kadrosu ile rakibiyle dişe diş mücadele eden ev sahibi ekip kontrataklarla pozisyon aradı. 

Hücumcu bek skoru değiştirdi

Kanat varyasyonları ile kilidi açmaya çalışan Maltepe temsilcisi Köksal Yedek'in başlattığı atakta Çağlar Yıldırım'ın pasında sağ bek Gurur Öncel'in golü ile 2-1 öne geçti. 76.dakikada Gurur Öncel’in adrese teslim ortasına iyi yükselen Emre Kart’ın uzak direğe kafa vuruşu direğin yanından az farkla auta gitti. 84.dakikada konuk ekip Emre Kart'ın düşürülmesi ile penaltı bekledi ancak mücadelenin hakemi bir kez daha devam kararı verdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca konuk ekip 9'da 9 yaparak zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.

Puan kaybetmeyen tek takım

Süper Amatör Ligde 9 hafta geriden kalırken puan kaybetmeyen tek takım Anadolu FK oldu. 8 grupta toplam 88 takım arasından 9'da 9 yaparak 27 puanla zirvede yer alan Mehmet Berk Güngör'ün talabeleri ilk yarıyı da lider bitirmeyi garantiledi.

HABER-FOTOĞRAF:ERDEM SAĞOLAN

FOTOĞRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.