Pazartesi, Eylül 19, 2022

27 Nisan'a kadar tüzüğünü değiştirmeyen kulüpler yandı


TFF İstanbul İl Temsilciliği, 7405 Sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu'yla beraber gelen önemli değişikikleri duyurdu.

Bundan böyle artık tüm kulüplerin tescil işlemleri Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak.

Ya spor kulübü ya da anonim şirket
Bakanlık tarafından tescil edilen spor kulüplerinin, tescil tarihinden itibaren bir ay içerisinde İçişleri Bakanlığına bildirileceğine ilişkin düzenleme kaldırıldı. Yeni yapılan düzenleme ile amatör spor kulüpleri dernek statüsünden çıkartılarak Gençlik Spor Müdürlüğüne bağlanacak. Yeni spor yasasına göre spor kulüpleri, dernek statüsünden çıkıp spor kulübü veya anonim şirkete dönüşecek.

Tüzüğü değiştirmeyen kulüpler yandı
Tüm kulüplerin yeni genel kurul ile yeni yapılan düzenlemeye uygun Tüzük değişikliğine gidilmesi gerekecek. Yapılacak olan genel kurulda kulüp ismi “derneği” şeklinde biten kulüpler bu kısmı spor kulübü olarak isim değişikliğine gitmek durumunda olacak. Değişikliği yapmayan kulüpler dernekler masasında kalarak sportif faaliyetler yapamayacak, spor branşlarında ki tescilleri iptal olacak.

Yeni kulüplerin isminde 'Gençlik' ibaresi yasak
Yine isim değişikliği kapsamında isminde “gençlik” ibaresi olan kulüplerin futbol tescilleri yapılmayacak.

Son Tarih 27 Nisan 2023

İsim değişikliğini de içeren “Yeni Tüzük” değişiklikleri en son 27 Nisan 2023 tarihine kadar yapılmadığı takdirde, spor kulübünün il gençlik spor müdürlüğünde ve arkasında branşlarının spor federasyonlarında tescilleri iptal olacak.

Herkes kendi döneminden sorumlu
Spor kulüpleri, dernek statüsünden çıkarılacak, spor anonim şirketi vasfı kazanabilecek. Spor kulüpleri ve spor anonim şirketleri için ’denk bütçe’ sistemi getirilecek. 

Takımlar geliri kadar borçlanabilecek. Kulüpler belirli miktar üzerindeki ödeme ve tahsilatlarını bankalar üzerinden yaparak şeffaflaşacak. Kulüp başkanı ve yöneticileri bulundukları dönem borçlarından sorumlu tutulacak.

Hiç yorum yok:

Fişekspor farklı kazandı, zirveye kuruldu

İstanbul 2. Amatör Lig 5. Grup'ta Fişekspor deplasmanda Söğütlüçeşme Birlikspor'u 11-0 yenerek ilk haftanın en farklı galibiyetine i...