Cuma, Eylül 30, 2022

1 milyonluk Esenyurt'ta maç yapacak stat kalmadı


Esenyurt ilçesindeki amatör spor kulüpleri yeni sezon öncesi stat tehlikesiyle karşı karşıya.

Esenyurt kulüplerinin geçtiğimiz sezon kullandığı Esenyurt Belediye Stadı bakımsızlık nedeniyle adeta çürümeye terkedilmiş durumda. Stattaki sıkıntılar nedeniyle yeni sezon öncesi antrenmanlarını Akçaburgaz’daki tesislerde sürdüren kulüplerin lig maçlarını da stat yeni sezona yetişmeyeceğinden dolayı çevre ilçelerin statlarında oynayacağı kaydedildi.


Esenyurt takımları Akçaburgaz’daki antrenman tesislerinde çalışmalarına rağmen lig maçları için bu sahaların nizami olmaması, Esenyurt Belediye Stadı’nın da uzun bir süre daha kapalı olacak olması nedeniyle kulüpleri bekleyen stat sıkıntısı da kapıda. Esenyurt Belediye Stadı’nın durumu belirsizliğini korurken İstanbul Gençlik ve İl Spor Müdürlüğü’ne devri yapılan stada mevcut durumda çivi bile çakılamadığı için prosedürler gereği ihalenin yapılması ve sonuçlanmasının beklendiği kaydedildi.

Konuyla ilgili gelen son haberler ise hiç de iç açıcı değil. Esenyurt Belediye Stadı’nda İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün kiracısı olan kulüpler de şu anda tam anlamıyla mağdur durumda. Esenyurt Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği yönetiminin de bugüne kadar İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile yaptığı görüşmelerden sonuç alamadığı, muhatap bulmakta da güçlük çektikleri ifade edildi. Esenyurt ilçesinde faaliyet gösteren 17 futbol kulübü birden mağdur durumda.


Kulüplerin bir çoğu da stadın mevcut durumu nedeniyle bazı kategorilerde ligden çekilmek konusunda karar aşamasında. Nüfusu 1 milyonu aşan Esenyurt ilçesinde bir tane maç oynanacak stadın olmaması kara kara düşündürüyor spor kamuoyunu da. Statta sorunlar da dizboyu. Esenyurt Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği yönetimi de konuyu diyalogla çözmekten yana olduğu için bugüne kadar sessizliğini korumaya devam ediyor. Esenyurt kulüpleri de stadın ihalesi ile ilgili gelecek müjdeli bir haber için iki kulağı da İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde. Ancak şunu da ifade etmek gerekir ki kulüpler için bıçak kemiğe dayanmış durumda. Kulüpler statla ilgili muhatap bulamadığı gibi stadın ihale süreci ile ilgili olarak sağlıklı bilgi edinememekten şikayetçi. Esenyurt Belediyesi’nin de stadın İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne devri nedeniyle olayları sessizlik içinde izlediği elimize ulaşan duyumlar arasında.

Kaynak: İskender Kordu - www.istanbulamator.com

Hiç yorum yok:

Fişekspor farklı kazandı, zirveye kuruldu

İstanbul 2. Amatör Lig 5. Grup'ta Fişekspor deplasmanda Söğütlüçeşme Birlikspor'u 11-0 yenerek ilk haftanın en farklı galibiyetine i...