Pazartesi, Mayıs 16, 2022

Penaltı atmak için Kastamonu'dan Tokat'a döndüler


Türkiye U18 Şampiyonası Tokat Grubu’nda, futbol sahalarından az rastlanacak olaylar yaşandı...

6 ekibin yer aldığı Tokat’ta B Grubu’nda ilk gün Ordu Galataspor-Kastamonu Yurdum Gençlikspor’u 1-0 yendi. İkinci gün Yurdum Gençlik, Sorgun Belediyespor’u 3-2’lik skorla geçti. 14 Mayıs’ta, yani üçüncü ve son gün Galataspor ile Sorgun Belediyespor 1-1 berabere kaldı. Böylece Galata finale çıkarken, karşılaşmayı tribünden izleyen Yurdum Gençlik kafilesi elendikleri için Kastamonu’ya döndü.

Ancak ilerleyen saatlerde ilginç bir olay yaşandı. Hakem Galataspor’un esami listesine 21 kişi yazdığını rapor edince TFF Ordu ekibini 3-0 hükmen yenik saydı. Bu durumda grupta üç takımın da üçer puanı oldu. Normal şartlarda üç ekibin penaltı atışlarını Galata-Sorgun maçının hemen ardından yapması gerekirken Yurdum Gençlikspor’un elendiğini sanarak Kastamonu’ya dönmesi üzerine atışların finalle aynı gün sabah saatlerinde yapılmasına karar verildi. Kastamonu ekibine de “Pazar günü 11.00’de Tokat’ta olun” diye haber verildi.

Penaltılardan 4 saat sonra maça çıktılar
Yaklaşık 5 saatlik bir yolculukla 360 kilometre yol kat eden Kastamonu Yurdum Gençlikspor, 15 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de başlayan penaltı atışlarında önce Galataspor’u ardından Sorgun Belediyespor’u 5-4 yenerek finale çıktı. Saat 16.00’da da Amasya Belediyespor’la şampiyonluk karşılaşmasına çıkan Kastamonu ekibi rakibine 2-1 mağlup olarak ikincilikte kaldı.

Haber: Nurbaki Beyhan

Hiç yorum yok:

TFF Futsal Ligi Play-off Sonuçları

TFF Futsal Ligi play-off maçları bugün başlıyor.