Cuma, Mayıs 13, 2022

Mimarobaspor: Çalkantılı sezon mutlu bitti


Bölgesel Amatör Lig baraj maçında 1877 Alemdağspor'u 2-0 yenerek BAL'a çıkan Büyükçekmece Mimarobaspor'da büyük sevinç yaşanıyor.

Çayırbaşı Stadı'nda oynanan maçta Büyükçekmece ekibinin golleri Doğuş Cem Kazan ve Safa Çağlar'dan geldi.

2016 yılında Pendik ilçesinde İstanbul Ağrıspor olarak kulüp 2019-20 sezonu başında el değiştirmiş ve Büyükçekmece Mimarobaspor ismini almıştı. Mimaroba beldesinin iki takımından biri olan kırmızı-beyazlılar (Diğeri Medicell İstanbul Mimarobaspor) Süper Amatör Lig 6. Grup'ta yer alırken çalkantılı bir sezon geçirdi.

Sezona Tekin Öcal'la başlayan kulüp aralık sonunda Öcal'la yolları ayırdı ve yerine Erkan Ültanır'ı getirdi. Ancak Ültanır dönemi sadece 1 ay sürdü ve Ocak sonunda Savaş Demiral ile anlaşıldı. Bu gelişme üzerine Sportif Direktör Osman Erdoğan da görevinden ayrıldı.

Grup aşaması Demiral'la tamamlandı. Klasman Grubu'na çok kötü bir giriş yapan Mimarobaspor'da ilk üç maç kaybedilirken 4-0'lık Teknikspor mağlubiyeti sonrası Demiral bıraktı, takım Tolga Toker'e emanet edildi.

Kartalspor beraberliği ile takım ilk puanını aldı. Kulübün dönüm maçı belki de Albayrakspor karşılaşması oldu. 17 Nisan Pazar günü Şenlikköy Stadı'nda oynanan maçta 87'de 10 kişi kalan 90'da yediği golle 2-1 yenik duruma düşen Büyükçekmece temsilcisi 90+6'da Emin Demir'le 1 puanı kurtardı: 2-2.

Sonraki haftayı 'bay' geçen kulüp 6 hafta sonunda sadece 2 puandaydı. İlk galibiyetini 3-2'lik skorla Çamlıcaspor karşısında alan Mimarobaspor bir sonraki hafta yine 10 kişi kaldığı karşılaşmada Alemdağspor'u Doğuş Cem Kazan'ın golüyle mağlup etti.

Son hafta tamam ya da devam maçında Mesudiyespor ile 1-1 berabere kalan Mimarobaspor bu ekip ekiple puan ve averajlarının aynı olması nedeniyle baraj maçı yaptı ve sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Tolga Toker yönetiminde hiç yenilgi almayan Mimarobaspor kazandığı büyük momentumla çıktığı 1877 Alemdağspor'u da 2-0 yenerek Bölgesel Amatör Lig'e yükseldi.

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...