Pazartesi, Mayıs 23, 2022

Gümüşpınarspor'a her maç deplasman


İstanbul 1. Amatör Lig 3. Grup'ta mücadele eden Gümüşpınarspor deplasmanda Esenyurt Örnek İdman Yurdu'nu 3-1 yenerek üst üste ikinci galibiyetini aldı ve lige tutundu.

Düşme hattında yer alan ancak rahat bölgedeki Tepecik Anadoluspor ile arasındaki puan farkını ikiye indiren Çatalca temsilcisinin gollerini 5. dakikada Onur Can Delice ile 8 ve 13. dakikalarda Ahmet Koç kaydetti. Son sırada yer alan Esenyurt Örnek Mahallesi temsilcisinin tek sayısı 77. dakikada Fırat Can Tufan'dan geldi.

Gümüşpınarspor ilginç bir özelliğiyle dikkat çekiyor. Çatalca'nın kuzeyinde, Istranca Dağları eteklerinde kurulu olan ve kaynak suları ile meşhur Gümüşpınar köyünün kırmızı-beyazlı ekibi, ilçede Çanakça, İhsaniye, Karacaköy gibi resmi maçlara açık statlar olmasına karşın kilometrelerce uzaklıktaki Büyükçekmece'de oynuyor. 

Futbolcuları köye getirmek sıkıntı
Bunun nedeni ise köyde artık genç nüfusun azalması, futbolcuların birçoğunun Tepecik, Büyükçekmece, Çatalca merkezde yaşaması... Daha önce maçlar Çatalca merkezdeki statta oynanırken toplanma rahat olmasına karşın merkezdeki stadın yıkılıp millet bahçesi yapılmasından sonra karşılaşmaların köy statlarına kayması, futbolcuların ulaşımının özel araç gerektirmesi ve buna bağlı olarak masrafların artması nedeniyle Gümüşpınarspor da maçlarını Büyükçekmece'deki statlarda oynama kararı almış durumda. 

Takım bu sezon maçlarını Büyükçekmece, Güzelce ve hatta Avcılar statlarında oynadı. Bu sayede futbolcular rahat bir şekilde antrenman ve maçlar için toplansa da Gümüşpınarspor için artık iç saha maçları bile deplasman.. Nitekim kırmızı beyazlı ekip Büyükçekmece Karadeniz İdman Ocağı'nı Büyükçekmece Stadı'nda 'ağırladı'.

Haber: Efkan Bucak


Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...