Pazartesi, Mayıs 30, 2022

Fikirtepe Dumlupınar'a 11 dakika yetti


İstanbul 1. Amatör Lig 17. Grup'ta şampiyonluğun en büyük adaylarından Fikirtepe Dumlupınarspor, Kartal temsilcisi Çavuşoğluspor'u 2-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. 


F. Dumlupınar ilk devre rakibini bunalttı 

Fenerbahçe’nin Fikirtepe Tesisleri’nde oynanan karşılaşmanın ilk devresi turuncu- siyahlıların bariz üstünlüğü ve sayısız gol fırsatlarını cömertçe harcamasıyla geçerken, ikinci yarıda rollerin değiştiği bir oyun sergilendi.  

 

Karşılaşma ilk düdükle birlikte ev sahibinin bunaltan baskısıyla başladı. Bu başlangıç oyunun rakip yarı sahada geçeceğinin de sinyallerini verdi. Alican Uyar’ın sağ kanattan yaptığı bindirmeler ve ceza sahası içerisinde karambol yaratan ortalarıyla başlayan mücadelede gol de erken geldi. Maçın henüz 6.dakikasında Fırat Karataş yaklaşık 25 metreden yaptığı düzgün bir vuruşla günün başarılı eldiveni Kemal Can Dağdelen’i avladı: 1-0. Golden yaklaşık 5 dakika sonra sol kanattan ceza sahası içerisine inen topta Ömer Faruk Kar’ın asistini Can Yıldız golle noktaladı: 2-0. 


Mücadelenin ilerleyen dakikalarında her iki kanadı da dengeli kullanan, gerek ikinci bölgeden üçüncü bölgeye taşıdığı organize ataklarla gerekse defans arkasına attığı toplarla futbolun tüm varyasyonlarını deneyen F. Dumlupınar rakip kaleyi ablukaya alsa da Fırat Karataş ve Can Yıldız net fırsatlardan yararlanamadı. İlk yarı 2-0 ev sahibinin üstünlüğüyle sona erdi. 




 

Kartal Çavuşoğlu kendine geldi 

Taraftarlar ikinci devrede iyi oyunun devam edeceği ve farkın artacağı görüşünde olsalar da Kadıköy temsilcisi devreye tutuk başladı. İlk yarıda hiçbir varlık gösteremeyen Çavuşoğluspor sanki sihirli bir değnek değmişçesine bir başlangıç yaptı. Devreye sağ kanattan Şafak Sümbül’ün başlattığı ataklarla rakip kaleye gelmeye başlayan siyah- beyazlılar daha sonra tüm yarı sahaya yayılan ataklar silsilesi başlattı. Ceza sahası içerisinde sonlanan ve kaleciyi pek rahatsız etmeyen bu atakların çoğunu tecrübeli isim Ahmet Alkaya bertaraf etti. Baskıyı kontra ataklarla kırmaya çalışan Kadıköy temsilcisi Sercan Türk ile bulduğu fırsatlardan yararlanamadı. Son 15 dakikada dengeyi kuran ev sahibi karşılaşmayı tekrar domine etmeye başladı. Karşılıklı ataklarla geçen bu periyotta başka gol olmayınca Fikirüehe Dumlupınar mücadeleden ilk yarıda bulduğu gollerle galip ayrılmasını bildi: 2-0  

 

Geçen hafta içi takipçisi Selamsızspor’a uzatma dakikalarında yediği 2 golle kaybeden ve namağlup unvanı bırakan F. Dumlupınar son 4 haftaya girilen ligde rakibiyle arasında bulunan 2 puanlık farkı da korumuş oldu. Kadıköy ekibi, 2 Haziran Perşembe günü saat 16:00’da İBB Esatpaşa Stadı’nda grubun sert takımlarından ve Selamsızspor’a tek yenilgisini tattıran İstanbul Sitespor ile karşılaşacak.   


  

 

Sağlıkçı atanmayan maçta sayısız sakatlık yaşandı 

Tatlı-sert oyun tarzına tolerans gösteren genç hakemlerimizden Denizhan Aydın’ın yönettiği karşılaşmada sayısız sakatlanma anı yaşandı. Sık sık duran oyun sırasında her iki tarafa da ilk müdahaleyi yapan F. Dumlupınar Antrenörü Cem Tunç Yıldırım tarafından bol bol su ve soğutucu tüketildi. Sağlık görevlisi atanmayan karşılaşmanın sonunda içimizden ‘Düşmez’ kalkmaz bir Allah sözü geçmedi de değil! 

 

HABER- FOTOĞRAF: ARİF DOĞAN 

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...