Salı, Ocak 11, 2022

Devre arasında 5'te 5: Murat Yılmaz (Kavacıkspor)



Bölgesel Amatör Lig’de ilk yarı sona erdi. Biz de Yerel Futbol olarak kendilerine yönelttiğimiz 5 soruyla BAL takımlarının teknik adam veya yöneticilerinden ilk yarıyı değerlendirmelerini rica ettik. İlk konuğumuz, Kavacıkspor’un son 5 sezondaki büyük atılımının mimarı, teknik direktör Murat Yılmaz...

Murat Hocam öncelikle bize vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederiz...

1-Kavacıkspor olarak sezon başı hedefleriniz neydi, şu ana kadar bunun ne kadarını gerçekleştirebildiniz?

Sezon başında grubumuzun en mütevazi bütçeli ve genç yaş ortalamasına sahip takımı olarak ilk sezon lig tecrübesini kazanmak istiyorduk. 16 puanı asgari hedef tutup ligi üstlerden kopmadan takip etmek istiyorduk. Bu hedeften üç puan eksiğimizle İstanbul takımları arasında 13 puanla ikinci yarıya gireceğiz. Hedefin biraz altında kalsak da ikinci yarı bunu telafi etmek için daha dikkatli olacağız.

2- Kadronuza bakarsak, futbolcular beklentilerinizin ne kadarını verebildi? İsim vermeksizin, beklentilerinizi aşan veya sizi hayal kırıklığına uğratan isimler oldu mu?

Son 5 yıldır kazanmaya alışmış bir takım olduğumuz için bazı maçlarda yediğimiz gol sonrası kopan oyuncular oldu. Bu bizim için hayal kırıklığı yarattı zira kazanmak kadar kaybetmek de futbolun içinde olan bir şey, bu olgunluğa sahip olup mücadele etmek bir oyuncunun en önemli görevi olmalı. Genel olarak takım içerisinde sezon başından bu yana kuvvet olarak eksik oyuncular var bunu bir şekilde oyuncunun ek gayreti ile aşmak istiyoruz. Genel performansını artırıp bu ligin üzerinde oyun oynayan genç oyuncularımız da bizi sevindirdi. Bu bütünlüğü sağlayıp Kavacıkspor’un iyi oyununu skora yansıtacağız.

3- Takım olarak devre arasını nasıl geçiriyorsunuz? Ayrılacak veya gelecek isimler olacak mı?

Devre arası kendi tesislerimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sporcular için kuvvet salonu yaptık. Her antrenman ve müsabaka sonrası yemek yiyecekleri iklimi oluşturduk. Tecrübeli arkadaşımız Tunç ve Ömer Bayraktar aramızdan ayrıldı. Başka oyuncu kesinlikle ayrılmayacak. Transfer dönemi için ise şayet kulüplerinden izin alabilirsek birkaç isimle anlaşıp  yola devam edeceğiz.

4- Ligin ilk yarısında sizi en çok sevindiren ve en çok üzen maçları bize nedenleriyle paylaşabilir misiniz?

Bizi en çok sevinderen maç diye özel bir maç olmadı ama iyi oynayarak kazandığımız her müsabaka bizi mutlu etti. Çok üzüldüğüm üç maç vardı: Beylerbeyi 1911, Kuruçeşme ve Serdivan karşılaşmaları... Ligin ilk haftasında Beylerbeyi maçında oyuncumuzun son dakikada yaptığı basit hata sonrası hak etmediğimiz bir mağlubiyet aldık ki bence 6 puanlık bir karşılaşmaydı o...  Kuruçeşme deplasmanında ise dördüncü hakemin futbol sahalarında ender gördüğü olayın tecrübesizliği ile oyuncumuzu attırmasıyla deplasmanda 2 puan bıraktık. Serdivan maçında ise Kavacıkspor gibi oynamadık, oyun olarak uzun yıllar sonra ilk defa bu kadar vasat kaldık ve çok üzüldük.

5- İkinci yarı öncesi görüş ve beklentilerinizi bizimle paylaşabilir misiniz?

Bölgesel Amatör Lig farklı bir lig... Dördüncü bitirseniz de küme düşebiliyorsunuz. Bu saçma uygulama kalkmalı. İstanbul 20 milyonluk şehir tabii ki takım sayısı fazla olacak. Süper Lig’in bile 3’te biri İstanbul takımı. Bu lig bence 4. Lig olarak belli şartları sağlayan takımlar ile profesyonel lig olmalı. Birçok takım 1. Lig bütçelerine sahip biz Kavacıkspor olarak kendi oyuncumuzu sistemli kurduğumuz bir akademi ile kendimiz yetiştiriyoruz. Beş senelik bir yapılanmada Süper Lig’e 2 oyuncu, diğer profesyonel liglere 6 oyuncu, akademi liglerine sayısız futbolcu hazırladık. Milli takım Forması giyen oyuncularımız oldu. En genci 2006’lı olmak üzere onlarca genç oyuncu ağabeyleriyle A takım kadrosunda ter dökmekte. Akademimizde 600 çocuğa 14 antrenör ile hizmet vermekteyiz. Biz altyapılarda teneke kupa peşinde koşup çocuklar ve gençleri sadece kupa kazanmaya şartlayan kısır döngü içinde olmuyoruz. Amacımız A takımımıza ve Türk sporuna oyun bilgisi, yaratıcılığı yüksek ahlaklı sporcular kazandırmak. Bu doğrultuda bu sene ligi iyi yerlerde bitirip 3 sene içerisinde 3. Lig için gereken iklimi başkanımız ve yönetim kurulumuz ile sağlamak istiyoruz. İkinci yarı iyi olanın kazandığı, futbolun güzelliklerinin yaşandığı, sağlıkla dolu bir lig olmasını temenni ediyoruz.

Söyleşi: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

Fişekspor farklı kazandı, zirveye kuruldu

İstanbul 2. Amatör Lig 5. Grup'ta Fişekspor deplasmanda Söğütlüçeşme Birlikspor'u 11-0 yenerek ilk haftanın en farklı galibiyetine i...