Pazar, Aralık 26, 2021

Vefa sonunu getiremedi



Bölgesel Amatör Lig 6.bölge 2.grup mücadelesinde Vefa Spor Kulübü haftaya aynı puanla girdiği Bursa temsilcisi Zaferspor'u Fatih Mimarsinan Stadı'nda konuk etti. Aksiyonu bol maç karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona ererken, her iki ekipte birer puana razı oldu. 

Karşılaşmayı Ankara bölgesi hakemlerinden  Muhammed Abbas Onay-Çağlar Mert-Mustafa Pelit hakem triosu yönetirken, Mete Burak Kaya dördüncü hakem olarak görev yaptı.

Yedek kulübesine kırmızı kart

Mücadelenin ilk yarısını ev sahibi ekip daha atak görünse de gol pozisyonuna giremedi. İleri uçta Hasan Türkyılmaz ile etkili olmak isteyen Fatih temsilcisinin ilk yarıdaki en tehlikeli pozisyonunda Recep Akkemik'in sert şutu üstten auta gitti.

Konuk ekip kontrataklarla etkili olmak istediği mücadelede yıldız ismi Kemal Ata Döner ile iki kez yakaladığı gol fırsatında Vefaspor kalecisi Mehmet Hızır'ı geçemedi. İlk yarıda Bursa temsilcisinin yöneticisi Ali Şen itirazdan kırmızı kartla oyun alanı dışına gönderildi.



İkinci yarı kafalar konuştu

Mücadelenin ikinci yarısına ev sahibi ekip etkili başladı. Bartu Kurtuldu bireysel becerileri ile rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına girdi. Bartu'nun vuruşunda kaleci Batuhan Öz açıyı kapatarak yüzde yüzlük golü önledi. 58.dakikada Bartu'nun kullandığı frikik üstten az farkla auta gitti. 

Asist stoperden 

Karşılaşmanın 66.dakikasında baskı sonuç getirdi. Orta alanda rakibinden topu kapan Muhammet Ali Semiz topu kanada kadar sürdükten sonra ortaladı. Güzel ortaya aynı güzellikte kafa vuruşunu yapan Recep Akkemik ev sahibi ekibi 1-0 öne geçirdi. 

Cevap gecikmedi

Vefaspor yarı alanında faul kazanan konuk ekip 70.dakikada skora dengeyi getirdi. Genç isim Nihat Can Demir'in ortasına iyi yükselen Kemal Ata Döner kafa vuruşu ile skora dengeyi getirdi 1-1. 78.dakikada konuk ekipte Tolga Çakıcı'nın kale önünden vurduğu kafa vuruşu yan ağlarda kaldı.



Zaferspor 10 kişi kaldı

Her iki ekibin de skoru değiştirmek istediği mücadelede uzatma dakikaları nefes kesti. Günün başarılı ismi Kemal Ata Döner yerde kaldığı pozisyon sonrasında yavaş hareketlerle oyun alanı kenarına gelince mücadelenin hakemi Muhammed Abbas Onay oyuncunun zaman geçirdiğini belirterek Kemal'i ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun alanı dışına gönderdi. Kemal Ata ilk yarıda da itirazdan sarı kart görmüştü.



Penaltı itirazları 

Uzatmanın son dakikasında Emre Öztürk'ün ara pasına hareketlenen Osman Demir yerde kaldı. Rıdvan Dilmen ve kaleci Mehmet Hızır'ın aynı anda müdahale ettiği pozisyon sonrasında Bursa temsilcisi penaltı beklerken, mücadelenin hakemi devam kararı verdi. Açıyı kapatan ve mutlak golü önleyen kaleci Mehmet ile Osman bu pozisyonda kısa süreli sakatlık geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Bölgesel Amatör Ligin ilk yarısının son maçında puanlar paylaşıldı. Her iki ekipte ligin ilk devresini 13'er puanla tamamlarken, konuk ekip aldığı 4 beraberlikle grubun en fazla berabere kalan ekibi olarak dikkat çekti.

HABER-FOTOĞRAF:ERDEM SAĞOLAN

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...