Perşembe, Kasım 18, 2021

Sağlık görevlisi ve saha komiseri olmadığı için sahaya çıkmadılar


İstanbul U18 Ligi 4. Grup'ta Beylikdüzüspor-Esenkent Gençlikspor maçı konuk ekibin sahaya çıkmak istememesi nedeniyle oynanmadı.

Kavaklı Hasan Doğan Stadı'nda 13 Kasım Cumartesi günü oynanması gereken maçta sağlık ekibi ve saha komiseri olmadığı için Esenkent Gençlikspor Teknik Direktörü Bilgin Saykolu takımını sahaya çıkarmadı. Saykolu disiplin kuruluna sevk edilirken Esenkent Gençlikspor hükmen 3-0 mağlup sayıldı.

Bilgin Saykolu, www.istanbulamator.com'dan İskender Kordu'ya yaptığı açıklamada Altyapı liglerinin başlaması ile birlikte Covid 19 salgını nedeniyle alınan tedbirlere yeterince uyulmadığını belirterek şunları söyledi: "Bizim için en önemli şey insan sağlığı. İnsan sağlığından önemli hiçbir müsabaka yok. Bana göre federasyonun bu sağlıkçıları ve saha komiserlerini denetlemesi lazım. Bu hafta gittiğimiz U 18 maçında ne saha komiseri vardı ne de sağlık görevlisi Kavaklı Hasan Doğan Stadı’nda. Pazar günkü U 16 maçında da sağlık görevlisi yoktu yine. Bu çocuklara sahada bir şey olursa, Pandemiden kaynaklı bir sorun çıkarsa bunun hesabını kim verecek? Bunun bedelini kim ödeyecek? Ailelere biz ne hesap vereceğiz? Çocuklarını bize emanet ediyorlar.” 

Karara itiraz edildi
Saykolu, bu sezon TFF'nin aldığı Covid tedbirleri gereğinde kulüplerin aşı karneleri ve PCR testlerinin maç öncesi sağlık görevlisi tarafından kontrolünün şart koşulduğunu hatırlatırken, hükmen yenilgi kararına itiraz ettiklerini belirtti.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Adamsın hoca

Unknown dedi ki...

Esenkent Gençlikspor Teknik Direktörü Bilgin Saykolu'nu Sporcuların Sağlığına olan duyarlılığı nedeniyle kutluyoruz.Burada üzücü olan diğer Kulüplerin aynı tavrı sergilememesi...
Tebrikler Bilgin Hocam..Tebrikler Esenkent Gençlik

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.