Salı, Ekim 12, 2021

Nihat Akbay Turnuvası'nda şampiyon Çekmeköy


Toplam 6 Takımın katılımı ile oynanan Merhum Nihat Akbay Masterler-Veteranlar Futbol Turnuvası etkinlikleri renkli görüntüleri de beraberinde getirdi. 

Beykoz Stadı'nda gelen özel davetliler tam anlamı ile bir Nostalji Rüzgarı estirirken önce Galatasaray Veteran Takımı ile Beykoz Şöhretler Takımlarının maçı ile başlayan heyecan ardından Turnuva Final müsabakası ile zirve yaptı.

GALATASARAY VETERAN-BEYKOZ ŞÖHRETLER MAÇI GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

Beykoz Stadına tabiri caizse yıldız yağmuru vardı...Nihat Akbay Masterler-Veteran Futbol Turnuvası Final Günü etkinlikleri kapsamında Merhum Akbay'ın formasını giydiği iki takımın özel maçı izleyenlere keyif verdi...



Galatasaray Veteran ile Beykoz Şöhretler müsabakasında kimler yoktu ki...Sarı-Kırmızılı ekipte Engin Baytar, Papen Mustafa Kocabey, Sarı-Siyahlılarda ise Şenol Fidan, Sercan Görgülü forma giyen isimlerdendi...

Maçı Galatasaray Veteran Takımı Engin Baytar ve Zekir Keskin'in kaydettikleri goller ile 2-0 kazandılar. Beykoz Şöhretler Takımı Kalecisi olan Beykoz Masterler SK Başkanı Zafer Baş ise yaptığı birkaç kurtarış ile tribünlerden alkışı en fazla alanlardandı.

Stat : Beykoz Stadı

Beykoz Şöhretler : Zafer Baş, Hasan Aydın, Volkan Vardar, Alpaslan Özgül( Lütfü Soyer ), Sercan Görgülü, Engin Bayram, Kerim Çelebi, Levent Avcı, İsmail Sayim ( Günaydın Baş ), Şenol Fidan, Ceyhun Yalçın ( Tekin Toklucu )

Galatasaray Veteran : Deniz Yıldız, Aydın Okay, Hasan Reis, Maruf Durucu, Ufuk Çam, Metin Badalıoğlu, Engin Baytar, Hakan Ofluoğlu, Hakan Saral, Mustafa Kocabey, Zekir Keskin

Goller : Engin Baytar, Zekir Keskin



FİNAL MAÇINDAN TEK GOL ÇIKARKEN ŞAMPİYON ÇEKMEKÖY OLDU

Beykoz ve Galatasaray Futbol Takımlarında görev yapan Milli Kaleci Merhum Nihat Akbay adına düzenlenen Masterler-Veteranlar Futbol Turnuvasında Bosphorus'u 1-0 mağlup eden Çekmeköy Masterler Takımı şampiyon oldu.

Beykoz Stadında oynanan final karşılaşması  beklendiği gibi büyük bir çekişmeye sahne olurken 32.Dakikada Sefer ile bulduğu golle yakaladığı avantajı maç sonuna değin koruyan Çekmeköy Masterler takım maç sonunda mutlu sona ulaşan ekip oldu.

Stat : Beykoz

Çekmeköy Masterler : Emre Alev, Gürcan Özdeniz ( Güven Civelek ), Umut Avcı ( Yavuz Güner ), Özkan Türkkorkmaz, Ömer Çetinkaya, Tuncay Topuz, Zeynel Yaldız ( Yücel Çakır ), Ahmet Yeşiltaş ( M.Akif Kalpakoğlu ), Sefer Gezer, Özcan Özdeniz ( Fırat Yolcu ),Şevket Üstünsoy

Antrenör : Ahmet Kurt

İstanbul Bosphorus Masterler : Refik Fil, Akın Yüce, Saim Solak, İbrahim Sağır,Reyhan Özkılıç, Armağan Yazar ( Murat Demir ), Cüneyt Çelik ( Özcan Durmaz ), Yasin Demir, İbrahim Çakıroğlu, Hasan Akkaya, Orhan Akkuşi Hasan Varış

Antrenör : M.Ali Demir

Gol : Dk.32 Sefer Gezer


ŞAMPİYON VE DERECEYE GİRENLERE KATKI SUNANLARA KUPA VE PLAKETLERİ VERİLDİ

Turnuvanın final maçı sonrasında Kupa Törenine geçildi…bu bölümde turnuvaya katkı sunan isimlere plaketleri, dereceye giren takımlara ise Kupaları verildi.

Turnuvayı 3.olarak tamamlayan Beykoz Masterler SK Takımının Kupasını Beykoz Spor Kulübü 1908 A.Ş. Başkanı Zeki Aksu, Takım Sorumlusu Hakkı Baş’a taktim etti. Turnuvada Final maçı sonrası ikinci olan İstanbul Bosphorus Takımına Kupasını ise Beykoz Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir verdi. Turnuva Başarı Belgesini BİSK Yönetim Kurulundan Mustafa Babuz sundu.

Turnuva finalinde İstanbul Bosphorus müsabakasından tek gollü galibiyet ile ayrılan Çekmeköy Masterler Takımına Şampiyonluk Kupası Takım Kaptanı Yücel Çakır’a,  adına turnuvanın düzenlendiği Beykoz ve Galatasaray Takımlarında kariyeri olan Merhum Nihat Akbay’ın Kardeşi Beykoz Futbol Takımı eski Kaptanlarından Cemil Akbay verdi.

Turnuvanın en centilmen takımı seçilen Paşabahçe Masterler Takımına Kupası ise Beykoz Kulüpler Birliği Yönetiminden Beykoz Elmalıspor Kulüp Başkanı Yusuf Dinç tarafından takdim edildi. Turnuva Medya Sponsoru ERHA BEYKOZ’a plaketi Bisk Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şeref Kurtuluş tarafından Talip Ercan’a verildi.

Final Karşılaşmasının Hakem Üçlüsüne plaketleri Yüksel Kılıç, İlker Güner v eErkan Balkan tarafından verildi. Akbay Ailesi adına Cemil Akbay’a Plaketi ise Beykoz Masterler Spor Kulübü Başkanı ve birlikte şampiyonluk yaşadığı takım arkadaşı Zafer Baş tarafından verildi. Turnuvaya renk katan Galatasaray Veteran Takımına Plaketi Beykoz Masteler Spor Kulübü Başkanı Zafer Baş tarafından Takım Kaptanı Hasan Reis’e verildi.

Turnuva Kupa Töreninde bir konuşma yapan Merhum Nihat Akbay’ın kardeş Cemil Akbay, “ Yaşadığım rahatsızlık nedeni ile turnuva maçlarını maalesef medyadan takip edebildim. Sağolsunlar arkadaşlarımız eksikliğimiz göstermediler, büyük emek sarf ettiler, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Turnuva Şampiyonunu da kutluyorum. Burada eski futbolcu arkadaşlarım ile çok güzel bir gün yaşadık.” diye konuştu.

Beykoz Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir ise Nihat Akbay ile olan anılarından aktarımlar yaparken, kendisinin her ne kadar Milli bir Kaleci de olsa santrafor mevkiinde çok başarılı maçları olduğunu, Çubuklu Sahasında izlediğini hatırlattı.

Öte yandan Turnuva Final Günü etkinliği kapsamında Beykoz Futbol Takımının Efsane Futbolcuları da bir araya gelme ve koyu sohbet yapma imkanı da buldular. Hoca Lakaplı Mustafa Özdemir, Takoz Lakaplı Recep Gürbaşak, Çakal Lakaplı Erdoğan Albayrak, yine eski Futbolculardan Lütfü Soyer, Selman Çolak, Mehmet Albayrak, Levent Avcı, Şenol Fidan, Kerim Çelebi, Ekrem Özsaraç, Hasan Aydın, Beykoz Marşının Söz Yazarı Bestekarı Mekin Çetinöz bu isimler arasında idi.

Haber: Talip Ercan


Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.