Pazar, Ekim 31, 2021

8 kişilik Cankurtaran kalede stoperle kazandı!

 


İstanbul Süper Amatör Lig 9.grup mücadelesinde Cankurtaranspor sahasında konuk ettiği Büyükçekmece Belediyespor'u 2-1 mağlup ederek üç puanın sahibi oldu. 


Ev sahibi ekip karşılaşmayı 8 kişi tamamlarken, uzatma dakikalarında kaleye stoper oyuncu geçti. Fatih temsilcisinin golleri  penaltından Muhammed Hüseyin Toka ve Umut Bıyıklı'dan gelirken, konuk ekibin golünü penaltıdan Hasan Beyaz kaydetti.  


İlk yarıda dengeler değişti


Mücadelenin ilk yarısında Nezihi'ye yapılan müdahalede karşılaşmanın hakemi penaltı noktasını gösterdi.Topun başına geçen Muhammet Hüseyin Toka skoru 1-0'a getirdi. Umut Bıyıklı'nın kafa golü ile 2-0 öne geçen ev sahibi ekip, 40.dakikada bek oyuncusu Akif Kocak'ın ikinci sartı karttan kırmızı kart görmesinden sonra oyun planını değiştirmek zorunda kaldı.


Uzatmalar nefes kesti


İkinci yarının başlaması ile birlikte oyunda üstünlüğü ele alan Büyükçekmece Belediyespor'da orta saha oyuncuları Onurhan Pehlivan ve Doğanay Kalkan oyunu yönlendiren isimler oldu.Bir kişi fazla oynamanın avantajı ile oyunu Cankurtaran yarı sahasına yıkan Büyükçekmece Belediyespor özellikle sol kanattan Musa Tahirler ile etkili oldu. Konuk ekip aradığı golü  65.dakikada buldu. Konuk ekibin kazandığı penaltıda mücadelenin hakemi İsah Demircan sinkaflı itirazı nedeni ile Muhammet Hüseyin Toka'yı kırmızı kartla oyun alanı dışına gönderdi. Penaltıyı gole çeviren Hasan Beyaz farkı bire indirdi. Orta sahada günün etkili ismi Alper Karakaya ile topu tutmak isteyen Fatih temsilcisi kontrataklarla Abdülsamet ve Emre ile etkili olmaya çalıştı. Evsahibi ekip farkı arttıramayınca son dakikalar heyecan fırtınası altında geçti.


Zaman geçiriyorsun dedi, attı


Karşılaşmanın uzatma dakikalarında mücadelenin hakemi öncesinde itirazdan sarı kartı olan kaleci Emrah Bıdık'ı topu oyuna geç sokup zaman geçirdiği için ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan attı ve ev sahibi ekip 8 kişi kaldı. Tüm oyuncu değiştirme haklarını kullanan ev sahibi ekipte günün başarılı ismi stoper İsmail Yılmaz kaleye geçti. Kalan dakikalarda konuk ekip golü bulamayınca zorlu doksan dakikada kazanan Cankurtaranspor oldu. Karşılaşma sonrasında Fatih temsilcisinin taraftarlarının mücadelenin hakemine yoğun itirazları vardı. 


Yaklaşık 1.5 sene sonra oynanan Süper Amatör lig karşılaşması 3 kırmızı, 2 penaltı ve 3 golle sona erdi.



HABER: ERDEM SAĞOLAN


Hiç yorum yok:

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.