Cuma, Temmuz 09, 2021

İstanbul'da bir amatör stat daha yıkıldı



İstanbul futboluna uzun yıllar hizmet eden ve her seviyede maça ev sahipliği yapan Çakmak Stadı, ilgili mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen yıkıldı.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın stadyumu yıkıp yerine havuz yaptırma projesi mahalle halkının tepkisini toplamıştı. Bunun üzerine Çakmak Spor Kulübü’nün açtığı dava sonucunda İstanbul 2. İdare Mahkemesi 30 Haziran 2021 tarihinde yürütmeyi durdurma kararını vermşti. Ancak Ümraniye Belediyesi dün sabah saatlerinde Çakmak Spor Tesisleri’ni yıktı. 

‘Paldır kültür yıktılar’

2019’da yapılan seçimlerde CHP Ümraniye Belediyesi Başkan Adayı Cafer Aktürk, “1977 yılından bu yana burada futbol oynanır. Eskiden toprak sahaydı. Yani mahallelin aşina olduğu, vakit geçirdiği bir alanı yıktılar. İnsanlar burada, saha içerisinde, yürüyüş yapar, spor yaparlardı. Hiçbir açıklaması olmayan bir yıkım. Ümraniye’de birçok boş alan var oralar değerlendirilebilirdi. 200 metre yakınında zaten belediyenin bir yüzme havuzu var. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen paldır küldür bir yıkım söz konusu. Bir tebligat yok, habersiz bir yıkım. Sabahtan beri zabıtalar ve polislerle sahayı kuşattılar. Halkı da içeri almıyorlar” dedi.

Aslantürk: En çok biz faydalanacağız

Çakmak Spor Kulübü Başkanı Seyfullah Aslantürk ise “Çakmak Spor Kulübü Tesisleri’nin 20 yılı aşkın süredir devam ettiği hukuki süreç tamamlanmıştır. Ümraniye Belediyesi ve kulüp yönetimimizin yapmış olduğu istişareler sonucunda bugün yıkımı gerçekleşen alana, en çok da Çakmak Spor Kulübü’nün faydalanabileceği olimpik yüzme havuzu projesi yapılmıştır. Ümraniyemizde hiçbir kulüp bünyesinde yer almayan futbol dışında 5 farklı branşta daha faaliyet gösteren kulübümüz (sualtı ve su üstü yüzme, karate, tekwando, atletizm) için bu projenin önemi daha fazla artmıştır. Çakmakspor olarak futbol faaliyetlerimizi yürüteceğimiz Trabzon Parkı içine yapılan futbol sahası tesisleri yapılmaktadır” diye konuştu.

Kaynak: Hakan Ertürk  - www.amatorundunyasi.net

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...