Çarşamba, Temmuz 07, 2021

İstanbul 13 yıl sonra ilk kez 3. Lig'e takım çıkaramadı


Bölgesel Amatör Lig’de bugün oynanan 3. Lig’e terfi play-off yarı final maçlarının ardından hiç İstanbul takımı kalmadı.

BAL’da en çok takımı olan ve hızlandırılmış mini sezonda 7 ekiple temsil edilen İstanbul, takımlarının bulunduğu 3 grupta da liderlik kazanmış ve 1. Bölge play-off’larında Dudulluspor, Kartal Bulvarspor ve Bağcılarspor temsil etmişti. Çeyrek finaldeki İstanbul derbisinde Bağcılarspor Dudulluspor'u elerken Bulvarspor yarım kalan maç nedeniyle Hendekspor'a 3-0 hükmen mağlup olmuştu. Ardından Bağcılarspor’un Hendekspor’a elenmesiyle İstanbul’un bu sezon 3. Lig’e takım çıkaramaması kesinleşti.

Böylece 2010-11 sezonundan bu yana düzenlenen BAL’ın tarihinde ilk kez bir sezon İstanbul’dan hiç bir takım 3. Lig’e çıkamadı. Benzer durum en son 2007-2008 sezonunda yaşanmıştı. O dönemki statü gereği 3. Lig’e terfiler tek maç eliminasyon sistemine göre gerçekleştiriyordu. İstanbul o sezon ikinci kademede 4 takımla (Tuzlaspor, Ümraniyespor, Beylikdüzüspor, Ayazağaspor) temsil edilmiş ancak bu ekipler çıkmayı başaramamıştı. Böylece 13 yıl sonra İstanbul ilk kez 3. Lig’e amatörden takım çıkaramamış oldu.

Haber: Efkan Bucak

BAL PLAY-OFF YARI FİNAL TOPLU SONUÇLARI

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.