Perşembe, Haziran 17, 2021

Sevgi Abla jübilesini yaptı


Türk futbolu bir emektarını daha uğurladı. Türkiye'nin ilk kadın saha komiseri Sevgi Yalçın, 1992 yılından itibaren hizmet ettiği yeşil sahalara 'hoşçakal' dedi. 

Dudulluspor ile Uzunköprüspor arasında oynan BAL karşılaşması öncesi yapılan törende TFF, İFSKD ve TÜFAD, Yalçın'a plaket vererek hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler. 29 yıldır hizmet verdiği mesleğine; binlerce amatör, yüzlerce profesyonel ve 6'sı derbi olmak üzere 37 Süper Lig karşılaşması sığdıran camianın Sevgi Ablası tören sırasında duygulu anlar yaşadı.

Şort yüzünden saha komiseri olmuştu

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği'nde yönetici asistanı olarak çalışırken kendisine gelen hakemlik teklifini 'şort giyeceği' için ret eden Yalçın, zamanın Saha Komiserleri Derneği Başkanı ve eski Türk Amatör Milli Takım antrenörü Ahmet Becedek'in tavsiyesiyle saha komiserliğinde karar kıldı. 1992 yılının ağustos ayında Silahtar Sahası'nda, Kağıthanespor-Okmeydanı Fetihspor maçıyla göreve başlayan Yalçın, aynı yıl içerisinde Ali Sami Yen'de oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde de görev alma başarısını gösterdi.


Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus'la birlikte toprak sahalarda görev yaptı

Arda Turan'ın, Bayrampaşa Altıntepsispor'da oynarken maçlarında görev yapan Sevgi Yalçın, Süper Lig'de oynayan birçok ünlü futbolcunun da karşılaşmalarında saha kenarındaydı. Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus'un toprak sahalarda maç yönettiği zamanlarda sahanın komiseri yine Sevgi Yalçın'dı.

Hakemlere maç sonrası yemeleri için zeytinyağlı dolma ve börekler yapan, görev aldığı tüm altyapı karşılaşmalarında, çocuklara şeker ve çikolata alan 'ismi ile müsemma' Sevgi Abla, sakatlanan minik kramponları kucağında taşıyan görüntülüleriyle de hafızalara kazandı.

Sevgi Yalçın'ın, eski bir klasman hakemi olan oğlu Volkan Yalçın'ın yanı sıra kızı Bihter Yalçın Türkalp da eski bir hakem ve gözlemci. Türkiye ve İstanbul birincilikleri bulunan torunu Ecenur Türkay ise Enka Kulübü'nde faal olarak atletizm yapıyor. 

Haber-Fotoğraf: Arif Doğan







Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...