Pazartesi, Haziran 28, 2021

İzmir ASKF kongresi çoğunluk sağlanmasına karşın ertelendi


İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun Olağan Genel Kurul toplantısı İzmir Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda yapıldı. 

İzmir’in çeşitli ilçelerinden yüksek katılımla kongreye gelen delegeler sıcakta saatlerce bekletilip oy kullanamadan geri döndüler. Yeter çoğunluğa karşın seçimin gerçekleşmemesi akıllara mevcut yönetimin kaybetme korkusuyla seçimi mi erteletiyor sorularını düşürdü…

İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun 18.Olağan Genel Kurulu’nda yeni başkan ve yönetimini seçmek için İzmir Enternasyonel Fuarı Açıkhava Tiyatrosu’nda hazır bulunan delegeler tüzük değişikliğinin gündeme alınması ve divanın oluşturulamaması gerekçeleriyle yeni başkanlarını seçemediler. Günlerdir spor camiasının konuştuğu seçimlerin ertelenmesi ortamı fazlasıyla gererken olağan genel kurulda  1 Temmuz tarihine ertelendi. 

Beşyıldız: Divan bilinçli olarak oluşturulmadı

Divanın oluşturulamamasının sebep gösterilerek seçimin erteleneceği açıklamasına Bornova Futbol Kulüpleri Derneği Başkanı ve Hitap Beşyıldız Kulübü Başkanı Hakan Beşyıldız büyük tepki gösterdi. Beşyıldız  şahsi kaygılar nedeniyle seçimin ertelenmesinin doğru olmadığını ifade ederek “Buraya kimse tüzük değişikliği için gelmedi. Biz buraya seçim için geldik.Tüzük değişikliğini sonradan koydunuz. Bu salonda şu anda yeterli çoğunluk mevcut. Tüzük değişikliğini iptal edin. Divanı oluşturup oylamaya geçelim” şeklinde itirazda bulundu. 

Salonda hazır bulunan delegelerin de divan oluşturulsun seçin yapılsın tepkilerine karşın, mevcut yönetim divanı oluşturmadan seçimi erteledi. Ertelenen kongrenin başkanlık yarışında en güçlü aday olarak adı geçen Çamdibi Altınok Kulübü eski yöneticisi Efkan Muhtar ise yaptığı açıklamada "Dernekler masasının seçimi yapabilirsiniz bildirimine karşın seçimi bugün yaptırmadılar. Şu anda burada toplanan insanlar boşuna gelmiş oldular. Burada bu kadar insana ayıp edilmiştir. Yönetim seçimi kaybedeceğini anlamış seçimi ertelemiştir. Ama biz 1 Temmuz’da  daha güçlü geleceğiz” şeklinde konuştu. 

Seçimin ertelenmesiyle ASKF olağan genel kurulu 1 Temmuz tarihinde yine aynı yerde çoğunluk aranmaksızın gerçekleşecek. 

Haber: Kevser Yaz                                                                                                                            

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...