Perşembe, Ocak 28, 2021

Özdemir'den amatör ligler açıklaması: Nisandan önce zor


TFF Başkanı Nihat Özdemir, bugün D-Smart’ta yayınlanan ‘Bol’ca Futbol Özel’ programında Emre Bol ve Turgay Demir’in sorularını yanıtladı.

Özdemir, "Bölgesel Amatör Lig ve yerel amatör liglerin durumu ne olacak?" şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

"Dün Kilis’teydim. Çimento fabrikasında toplantıya gittim. Geldiğimi duyan Kilis Belediyespor gelmiş beni görmeye. Gerçekten hepsinin talepleri var 'bunları başlatın' diye. 117 bin maç oynanıyor. 320 bin amatör futbolcu var. Eğer futbol oynarlarsa bir şeyler kazanıp hayatlarını devam ettirecekler. Cumhurbaşkanımıza da gidiyorlar futbolcular, diyorlar ki 'Bizim liglerimiz oynanmıyor'. Biz oynanmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanımız da konuyu Spor Bakanlığı’na havale ediyor. Bizim de başkan yardımcımız Ali Düşmez, hatta Mehmet Baykan, bu konular üzerine çalışıyorlar. 

Nisandan önce mümkün değil
Biz de oynatmak istiyoruz. Nasıl oynatacağımız konusuna çalışıyoruz. Hedefimiz oynatmak. 15 Şubat’tan itibaren nasıl transfer yapacaklarını açıklayacağız. Eğer karar verirsek hazırlık için de bir  müddet vermemiz gerekecek. En erken nisan ayından önce bu amatör maçları oynatmamız mümkün değil. Maçları oynatırken bunların test olma durumu var. Aşı olma mecburiyeti olabilir. Seyahat durumları var. Maddi olarak testi kaldıramazlar. Beşiktaş’ı bile bu mali yük zorluyor. 2 ve 3’üncü lig takımlarının çektiği sıkıntıları ben biliyorum. Maddi sıkıntıları biliyoruz." 


Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...