Pazartesi, Ocak 04, 2021

BAL konusunda TFF'nin artık dönüşü yok


Covid 19 pandemisi dolayısıyla başlayıp başlamayacağı bile muamma olan Bölgesel Amatör Lig'e katılım için dilekçe verme ve katılım ücreti ödeme süresi 31 Aralık 2020 itibarıyla sona erdi.

268 takımın katılım hakkı bulunduğu Bölgesel Amatör Ligde kulüplerin neredeyse tamamına yakını katılım dilekçesi vererek ve katılım ücreti olan 22.000 Türk lirasını TFF hesabına yatırarak ligin başlayacağı tarihin açıklanması için beklemeye başladı.

Bu saatten sonra bu yoldan dönüş olmaması gerektiğini düşünüyorum.
Ha bugün,ha yarın diye diye 2020 yılını bitiren bunun yanı sıra kulüpleri ümitlendirerek Bölgesel Amatör Lige katılım ücretini bile kulüplere ödeten TFF için artık ligin başlama tarihini açıklamaktan başka bir çıkış yolu kalmadı.
 

Tabii ki insan hayatı herşeyden önemli. Devletimiz pandemiyle adeta savaşıyor. Sağlık personellerimiz gece gündüz demeden görevlerinin başında. Her birine müteşekkiriz. Ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.
TFF'nin bu durumu sonuna kadar dikkate alarak hareket etmesi, malum pandemi gerçeği ortadayken kulüplere lige katılım dilekçesi verdirmesi ve katılım ücreti alması işini uygulamaması gerekirdi.
 

Ligi oynatmayacaksa bile bugüne kadar "Bu sezon Bölgesel Amatör Ligi oynatmayacağız" diye net ifadeler kullanması gerekiyordu. TFF'nin bu saatten sonra elinde kullanacağı hiç bir done kalmadı.
Bugünden sonra kullanacağı ifadelerinde bana göre kulüpler nezdinde çok da bir geçerliliği yok çünkü birçok kulüp kadrosunu kurdu. Hatta antrenmanlara bile başlayan onlarca kulüp var.
 

Artık TFF Bölgesel Amatör Ligin oynatılması için bir tarih açıklamalı, grupları ve lig statüsünü belirlemelidir.
 

Futbolculara ve kulüp yetkililerine yapılacak Covid 19 testi konusunda da devreye girerek her ilçede bulunan devlet hastaneleriyle irtibata geçmeli. Maçlardan iki yada üç gün önce devlet hastanelerinde kulüplerin maçta görev alacak futbolcu,teknik heyet ve yöneticilerinin testlerini yaptırmalıdır. Bunun için gerekirse kendi bütçesinden kaynak ayırmalıdır. Yapılan testlerin sonuçlarını da tıpkı profesyonel liglerde olduğu gibi gün be gün takip etmelidir.
 

Son olarak bana göre TFF bu süreci yönetirken sınıfta kalmıştır. Profesyonel futbolun can damarı olan amatörleri adeta unutmuş aylardır umutla,umutsuzluk arasında bırakmıştır.
 

Bu olumsuz tablo artık kulüplerin ve oyuncuların istediği şekilde olumluya dönmeli, Bölgesel Amatör Lig gerekli her türlü tedbir alınarak oynatılmalıdır.
 

Yazı: Ümit YILMAZ

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...