Cuma, Kasım 13, 2020

'Maçlar oynanacakmış gibi hazırlanıyoruz'


İstanbul Futbol İl Temsilcisi, İASKF ve TASKK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Tanrıyaşükür 
liglerin oynanması ya da oynanmaması ile ilgili kararı kendilerinin vermediğini söyledi.


Pandemi sonrası süreci değerlendiren Tanrıyaşükür, İstanbul Amatör'den İskender Kordu'ya yaptığı açıklamada, liglerin oynanması ya da oynanmaması ile ilgili kararı kendilerinin vermediğini, Ocak ayında yapılacak olan değerlendirmede de kararın bilim kurulu ve sağlık kurulunun görüşleri ışığında verileceğini, kendilerinin lig oynanacakmış gibi hazırlık yaptıklarını söyledi.

"Oynanması için hazırlık yapıyoruz"

Tanrıyaşükür “Pandemi müsaade ederse A takım maçlarının hepsi oynanacak. Müsaade etmezse oynanmayacak. Çünkü biz oynanması için hazırlıklarımızı yapıyoruz her türlü. Kitapçığın çıması çıkması için de çaba sarf ediyoruz. Tabi kulüplerimizin de transfer yapacağı için gerekli evrakları tikapçık ile birlikte hazırlıyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde ilan edeceğiz zaten. Hep beraber göreceğiz olayları” İfadesini kullandı.

Devletin  de pandemi  nedeniyle çeşitli önlemler aldığını ifade eden Tanrıyaşükür “Futbolu özledik. Futbol adamlarını özledik. Bu özlem içerisinde temennimiz oynanması ama bu Covid 19’dan dolayı oynanmıyorsa da bizim yapacağımız bir şey yok" diye konuştu.

'Büyük haksızlık yapıyorlar'

Liglerin oynanıp oynanmayacağı ile ilgili nihai  kararı Ali Düşmez’in vermediğini, bu konuda yaratılan  algının  da doğru olmadığını  kaydeden Tanrıyaşükür “Oynatmayan da biz değiliz. Futbolcuların  bir çoğu sanki bu maçları Ali Düşmez oynatmıyor, isterse oynatır ihtivasıyla eşitli düşüncelerle sosyal  medyadan mesaj  veriyorlar. Büyük haksızlık yapıyorlar. Hiç hoş değil. Buna kararı bilim  ve sağlık kurulu karar veriyor. Bunun en somut örneği TFF Süper Lig'de maçların yüzde 30 seyirci ile oynatacağız demesine rağmen oynatamadı. Anılan  kurullar buna müsaade etmedi. Bunun farkında bile değiller. Bu kararlar bir kişinin emrinde, hegomanyası altında değil. Bu bir yönetimin anlayışıyla yönetime de yön verecekkurullar. Yönetim de ben oynatacağım  demekle oynatamıyor. Burada ince nokta var” İfadesini kullandı.

'Amatörler bunu hissetmiyor'

TFF 3.Ligde maçların  oynandığını, ancak kulüplerin  ekonomik sıkıntılar içinde ayakta kalmaya çalıştığını dile  getiren Tanrıyaşükür “TFF de kulüplerine  para veremiyor. Kulüpler zora giriyor. Profesyonel ortamı dahi yönetirken güçlükler çekiliyor. Buna binaen amatörlerin hiçbir gelir kaynağı yok. Dolayısıyla bir de sağlıklı ortam yok en önemlisi. Sahalarımızın  durumunu çok iyi biliyorsunuz. Ne soyunma odaları, ne tuvaletler hijyenik. Dolasıyla kendi çocuklarımızın bu bilinç içerisinde bir teste tabi  tutulması mümkün değil. Ama buna rağmen hepsinin araştırması yapılıyor. Gerekirse oynanmasına müsaade edildiğinde test sorununu Ali Düşmez ve yönetim kurulunun halledeceği  çalışmalar var. Amatörleri düşünüyor, oynanmasını istiyoruz. Ama amatörler bunu hissetmiyor. Buna üzülüyorum” dedi.

Kaynak: İskender Kordu / www.istanbulamator.com

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...