Pazartesi, Kasım 16, 2020

'Az daha Volkan Demirel'i transfer ediyorduk'


Fenerbahçe ve Milli Takım’ın kalesini uzun yıllar başarıyla koruyan Volkan Demirel’e, sarı lacivertlilerden önce Yıldırım Bosnaspor’un talip olduğu ve taraflar maddiyatta anlaşamadığı için transferin gerçekleşmediği ortaya çıktı.

Volkan Demirel’in Fenerbahçe’ye transfer olduğu 2002 yazında, o dönem 2. Lig’de yer alan Yıldırım Bosnaspor’un yöneticisi Ercan Gül, Boşnak Dünyası’na yaptığı açıklamada o günleri şöyle aktardı: 

“O dönem iyi bir takım kurmak için çalışmalara başladık. Kartalspor’dan Volkan Demirel ve Egemen Korkmaz’ı almak istiyorduk. Futbolcu sattığımız için paramız da vardı. Kartalspor Kulübü ile temasa geçtik ve başkanlarından randevu aldık. Elimizdeki parayı gazete kağıdına sardık ve Kartalspor Kulübü’ne gittim. Pazarlık başladı... Kartalspor Başkanı şimdiki para vurursak 200 bin TL istedi, biz ise 125 bin önererek ‘Bakın paramız hazır, kabul edin hemen gidip noterde işlem yapalım’ dedik. Kendisi oyuncuyu Fenerbahçe’nin de istediğini söyledi. Biz kendisinin blöf yaptığını, fiyat yükseltmeye çalıştığını düşünerek pazarlığı sonlandırdık, Volkan’dan vazgeçtik. Volkan olmayınca Egemen’i de konuşamadık.”



Bu pazarlıktan günler sonra Volkan Demirel Fenerbahçe’ye transfer olurken Ercan Gül, “İnsanın futbolda biraz da şansı olacak... Volkan Yıldırım Bosna’ya gelseydi belki de hiç Fenerbahçe’de oynayamayacaktı. Bu da kaderin bir cilvesi” ifadelerini kullandı.

Yazı: Efkan Bucak

Görseller kartal24.com sitesinden alınmıştır.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...