Pazar, Aralık 29, 2019

İstanbul'da tarihlerinde ilk kez küme düştüler


İstanbul 1. Amatör Lig 5. Grup'ta 1863 Boğaziçi Spor Kulübü 2. Amatör'e düşerken, kulüp 8 yıllık tarihinde bu üzüntüyü ilk kez yaşadı.



2013 yılında, ekseriyetle lisanslı olarak futbol oynarken Boğaziçi Üniversitesi'nde eğitime hak kazanan öğrencilerden veya yine bu üniversiteden mezun futbolcuların çabaları ile kurulan 1863 Boğaziçi SK, o yıl 2. Amatör Lig'e kura çekildikten sonra girmişti. 

Okulun konumu gereği, Sarıyer ilçesine bağlı Rumeli Hisarüstü Mahallesi takımı olan 1863 Boğaziçi SK, Avrupa yakası gruplarında boş yer olmadığı için, iç saha maçlarını Hadımköy Stadı'nda oynamayı taahhüt edince son anda, Çatalca, Silivri, Arnavutköy ve Avcılar takımlarının yer aldığı 2. Grup'a dahil edilmişti. Çoğunlukla son derece mütevazı köy takımlarının olduğu bu grupta oynamanın şansını çok iyi değerlendiren lacivert mavili takım (Zaman zaman turuncu beyaz forma da giydiler) grubunu İzzettinspor'un ardından ikinci bitirip ilk senesinde 1. Amatör Lig'e yükselmeye hak kazandı.

1863 Boğaziçi SK üst üste 7 sezon 1. Amatör Lig'de oynadı, zaman zaman üst sıralar için de mücadele etti. Ancak Boğaziçi Üniversitesi ekibi bu sezon ise sadece Teraziderespor'u yenebilirken o üç puanı da ironik şekilde Terazidere deplasmanına çıkamadığı için kaybetti. Bugün sahasında Altınova karşısında 8-0 gerideyken sahada 6 kişi kaldığı için hükmen kaybeden 1863 Boğaziçi kalan 3 maçını tamamlayıp gelecek sezon 2. Amatör Lig'de yer alacak.

Üniversite öğrencilerinden müteşekkil, özel denebilecek bir kulüp olan 1863 Boğaziçi SK, buna bağlı olarak federe olduktan sonra hiçbir alt yapı kategorisine girmeyen ender kulüplerden biri.

Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...