Salı, Eylül 17, 2019

Ümit Yılmaz yazıyor: Dostça ve centilmenlik dolu bir sezon olsun


Altyapı liglerinin start vermesinin ardından bu hafta sonu oynanacak 1.Amatör Lig maçlarıyla sezon tam manasıyla başlayacak.


İstanbul Süper Amatör Ligde de sezonun başlamasına sayılı günler kaldı.
Nisan ayının başlarında sona eren klasman grubu maçlarıyla sezona nokta konulmuştu.
Yaklaşık 5.5 aylık aranın ardından heyecan 15 gün sonra yeniden başlayacak.
Saha içerisinde 22 futbolcu tribünlerdeki 100'lerce futbolsever yepyeni bir maceraya yelken açacak.
Yine şampiyonluk hedefleri konacak. Yine kıyasıya rekabetler yaşanacak. Yine kazananlar sevinirken, kaybedenler üzülecek.
Süper Amatör Lig geçtiğimiz sezon hepimizi üzen bir olaya sahne olmuştu. 17 yaşındaki Muhammed Yücel(MUDO) kardeşimiz maç öncesinde yaşanan olaylar dolayısıyla maalesef hayatını kaybetmişti. Muhammed Yücel kardeşimize Allahtan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Futbol dünyasını şoke eden bu üzücü olay karşısında tüm camia tek yürek olmuş. Holiganizm ve tribün olayları kınanmıştı.
Kağıthane Spor Kulübü tribün grubunun önderliğinde tribün grupları arasında dostluk gecesi düzenlenmiş aralarında Beykoz 1908,Feriköyspor,Kağıthanespor gibi İstanbul amatör futbolunun can damarı olan birçok kulübün taraftar grupları bir araya gelmiş. Dostluk mesajları verilmişti. 
Saygıdeğer tribün gruplarını temsil eden kardeşlerimiz bundan sonra sahadaki sonuç ne olursa olsun tribünlerde olaylara müsaade edilmeyeceğini,olay çıkmaması ve rakip takıma yada taraftarına karşı herhangi bir müdahale olmaması için ellerinden geleni yapacaklarının sözünü vermişlerdi.
Sezonda bu güzel dostluk gösterileriyle herkesin söylediği gibi kardeşçe,dostça sona ermiş;kazananlar, kaybedenler birbirini tebrik yada teselli etmişti.
Sevgili dostlar başta da söylediğim gibi sezon artık başlamak üzere. Yaklaşık 2-3 aylık antrenmanların ardından ilk düdük çalacak,futbol topu dönmeye başlayacak.

Tribünlerde yine coşkular yaşanacak. Tezahüratlar yapılacak. Tabii ki bunun sonucunda da bazı takımlar şampiyon olurken, bazı takımlarda küme düşecek.
Sevinenler olduğu gibi üzülenler de olacak.

Gelin bu futbol karnavalına bizlerde katkı sunalım. Tribünlerde iç içe yan yana oturalım. Futbolun bir oyun ve eğlence olduğunu unutmayalım. Güzelliklerin keyfine varalım. Kazananı hem sahada hem tribünde tebrik edelim. Kaybedeni sahada ve tribünde teselli edelim. Saygımızı,sevgimizi,dostluk ve arkadaşlığımızı kaybetmeyelim. Stadyuma dostça girdiğimiz gibi dostça çıkalım. Sonuç ne olursa olsun eğlenmiş ve keyif almış olarak stadyumlardan ayrılalım.
Tribün gruplarının çağrılarına kulak verelim. Sahaya hiç bir yabancı madde atmayalım. Rakip takıma yada taraftarına hakaret yada küfür etmeyelim. Tribünde birbirimizi kontrol edelim. Saha içerisinde rakip takım oyuncusuna saygı duyalım. Sporun doğrularını yapmak için el ele verelim.

Sevgili dostlar tabii ki hepimizin gönlünde yatan,taraftarı olduğumuz kulüpler var. Kimimiz semtimiz olduğu için kimimizde mazisi dolayısıyla bazı kulüplere sempati duyuyoruz. Destek veriyoruz. Takımlarımızın ekonomik ve sportif durumları ortada. Takımlarımıza sahip çıkacağız,onlara destek olacağız derken zarar vermeyelim. Takımlarımızın maddi yada manevi anlamda hepimize ihtiyacı var.
Uzun süren yaz döneminden sonra şimdi takımlarımızı centilmence ve yürekten destekleme zamanı.
Haydi hep birlikte stadyumlara.

Yazı: Ümit Yılmaz

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.