Salı, Eylül 24, 2019

'Kulübün isminin değiştiğini fındık toplarken öğrendik'


Geçen sezon İstanbul Süper Amatör Lig’e yükselen Esenyurt Ünyespor’un ismi İstanbul ve Esenyurt Orduspor olarak değişirken, bu durum camia içinde tartışmalara yol açtı.


Kurucu Üye ve Eski Başkan Mustafa Uzun duruma tepki gösterirken, mevcut başkan Osman Çakıroğlu, kulübün yaşaması ve daha ileriye gitmesi için bu değişikliğin şart olduğunu savundu.

2008 yılında Bağcılar’da kurulun, daha sonra Bahçelievler’e geçen ve uzun seneler bu ilçede faaliyet gösterdikten sonra geçen sezon Osman Çakıroğlu başkanlığında Esenyurt ilçesine taşınan yeşil beyazlı kulübün kurucusu, eski başkanı ve genel sekreteri Mustafa Uzun, isim değişikliğine tepki gösterirken, olayın oldu-bittiye geldiğini söyledi ve konunun takipçisi olduğunun altını çizdi.

Kendisi de Ünyeli olan Kulüp Başkanı Osman Çakıroğlu’nun, gayri federe İstanbul Orduspor'dan ayrılarak 2016'da İstanbul Ünyespor'da göreve geldiğini belirten Mustafa Uzun, “İlk icraat olarak İstanbul’daki Ünyeli sivil toplum kuruluşlarını İstanbul Ünyespor yönetimine almaya başladık. Karşılığında maddi ve manevi destek gördük. Takım 2. Amatör’den Süper Amatör’e kadar yükseldi” dedi.

'Kanaat önderlerinin haberi yok'
Her şey güzel giderken Ağustos 2019’da genel kurul kararı alındığını, kendilerine bunun mesajla bildirildiğini ancak kesinlikle isim değişikliği gibi bir gündem maddesinden bahsedilmediğini belirten Uzun şöyle devam etti: “Sayın Çakıroğlu yönetimde bulunan tüm Ünyelilerin fındıkta olmasını fırsat bilerek kongreyi yapmıştır. Bu süreçte Ünyeli dernek başkanlarının, yönetimde bulunan Ünyelilerin ve güya Ünyemizin kanaat önderlerinin bilgisinin olduğunu söyleyerek tüzük değişikliğine giderek 11 yıllık emek verilen İstanbul Ünyespor Kulubü’nün ismini İstanbul ve Esenyurt Orduspor değiştirmiştir. Oysa Ünyeli kanaat önderlerimiz böyle bir isim değişikliği niyetinden haberdar olmadıklarını bize iletmişlerdir. Kulüpten Ünye isminin silinmesini kabul edilemez buluyorum. Tüm Ünyelileri bu duruma tepki göstermeye davet ediyorum.”

Başkan Çakıroğlu: Tüm Ordu'yu kucaklıyoruz
Konuyla ilgili ulaştığımız İstanbul ve Esenyurt Ünyespor Kulübü Başkanı Osman Çakıroğlu 
“İki sezon içinde tarih yazarak, şahsımın ve yönetim kurulu üyelerinin büyük fedakarlıklarıyla Esenyurt Ünyespor’u tarihinde ilk kez Süper Amatör Lig’e çıkardık. Ancak gelinen noktada kulübümüzün daha geniş bir camianın desteği olmaksızın ayakta kalması imkansızdı. Tüm Ordu ilini, İstanbul’daki yaklaşık 700 bin Ordu’yu kucaklama adına bu isim değişikliğini yaptık. Bunu yaparken amacımız uzun vadede 3. Lig’e hazırlanan, tesisi olan, kurumsal bir kulüp ortaya çıkarmak. Camiamızın isim değişikliğine takılmamasını, uzun vadeli düşünmesini rica ediyoruz. Ünye de bizim, Fatsa da bizim, Ordu da bizim. Ben kendim de aslen Ünyeliyim ancak gelinen noktada hizmet bayrağını daha ileriye taşımak için isim değişikliği elzem olmuştu” dedi.

'Herkese haber verdik'

Çakıroğlu, isim değişikliğinin oldu-bittiye getirildiği söylemlerini ise üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, “Genel kurul ve tüzük değişikliği ilanını tüm üyelerimize mesajla duyurduk. Takdir edersiniz ki böylesine önemli konular çoğunluğun desteği olmaksızın alınamaz” ifadelerini kullandı.

Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 20 Nisan 2024 Cumartesi Programı

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda heyecan devam ediyor...