Çarşamba, Temmuz 24, 2019

Bayrampaşa kulüplerine Arda Turan şoku


İstanbul’un Bayrampaşa ilçesinde milli futbolcu Arda Turan’ın isminin verildiği spor tesisleri, Bayrampaşa Belediyesi tarafından 3. Lig ekiplerinden Bayrampaşaspor’a tahsis edildi. 



Bundan böyle sahanın tüm kullanım uhdesi yeşil-kırmızılı ekibe verilirken ilçedeki 18 amatör kulüp karara tepki gösterdi. 

Bayrampaşaspor Kulübü tarafından ilçedeki amatör kulüplere gönderilen yazıya göre daha önce ilçedeki tüm kulüplerin kullanımına açık olan saha hafta içi 17.00-24.00, hafta sonu ise tamamen Bayrampaşaspor’un kullanımında olacak. 

Aralarında Arda Turan’ın yetiştiği ve başkanlığını bir dönem milli futbolcunun babası Adnan Turan’ın başkanlığını yaptığı Altıntepsispor’un da bulunduğu amatör kulüpler ancak hafta içi 09.00-17.00 arasında, Bayrampaşaspor’dan izin alabilerek sahayı kullanabilecek. Ancak kulüpler okullar açılınca 9.00-17.00 arasının kendilerine yaramayacağını belirtiyor. Bayrampaşaspor "Hafta sonu idman yapmak isteyenler bizimle iletişime geçsin" diyerek cumartesi-pazar sahada idman yapmak isteyenlere açık kapı bıraksa da elbette amatörler ancak Bayrampaşaspor'dan arta kalan zamanlarda ve izinle kullanabilecek.

Futbol okulu sadece Bayrampaşaspor'a serbest
Ayrıca statta ücretli futbol okulu açma yetkisi de Bayrampaşa Belediyesi tarafından sadece Bayrampaşaspor’a verildi. 

Yaklaşık 7 yıl önce Bayrampaşa Belediyesi tarafından hizmete açılan Arda Turan Tesisleri’nin Bayrampaşaspor’a tahsisi nedeniyle amatör kulüplerin protestoya hazırlandığı öğrenildi.

Geçtiğimiz haftalarda genel kurula giderek yönetim değiştiren ve şirketleşme kararı alan Bayrampaşaspor’un alt yapı hamlesinde bulunma ve diğer profesyonel kulüplere yakın imkanlara sahip olma adına kulüp binasına en yakın tesis olan Arda Turan Sahası’nı istediği ve ilçedeki diğer statlardaki haklarından feragat ettiği, belediyenin de bunu uygun görerek Arda Turan Tesisleri’ni verdiği öğrenildi. Öte yandan belediyenin kararı sahaya da asılarak kulüplere duyuruldu.

Haber: Efkan Bucak







Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...