Perşembe, Temmuz 18, 2019

BAL'dan çekilen takımların yerine yeni takım alınacak mı?


Bölgesel Amatör Lig’e kulüplerin katılım için başvuru tarih yarın (19 Temmuz) sona eriyor. Kulislerde bazı takımların lige girmeyeceği iddia ediliyor.



BAL’a 2019-2020 sezonunda 160 takımın katılma hakkı bulunuyor. Bu takımlardan 84’ü Spor Toto BAL’da kalan, 67’si yerel amatör liglerden Spor Toto BAL’a çıkma hakkı kazanan ve 8’i TFF 3. Lig’den düşen, 1’i ise FIFA Disiplin Kurulu kararı ile TFF 3.Lig’den bir alt lige düşürülen takımlardan oluşuyor.

İstanbul Çengelköyspor, İstanbul Sahilspor, Adana Kiremithanespor, Kütahya Moymulspor ve Salihli Belediyespor’un lige girmeyeceği konuşurken TFF’nin kesin katılım listesini yarından sonra açıklaması bekleniyor.

Yerlerine yeni takım alınmayacak
Eğer TFF bu yıl bir son dakika değişikliğine gitmez ve önceki yıllardaki statüyü aynen uygularsa BAL’dan çekilen takımların yerine yeni takım alınmayacak. Geçen seneyi BAL’da geçiren veya SAL’dan BAL’a yeni çıkan takım olsa da durum değişmiyor. Çekilen takım sayısı kadar BAL’da o ilin 2019-2020 sezonu eksik kontenjanla oynanacak. Yani Süper Amatör’den ekstra takım alınması gibi bir durum söz konusu değil. TFF elbette BAL statüsünü yayınladığında bunu değiştirebilir ancak gelinen tarih ve BAL statüsünün sezonun başlamasına kısa süre kala açıklandığı göz önüne alınırsa böylesine bir ihtimal çok zayıf.


Hakları saklı kalır
Geçen sezon BAL’da yer alıp da çekilen takımların bu sezon SAL’da mücadele etme hakkı var ancak bunu kullanmazlarsa da 2020-2021 sezonunda Süper Amatör’de (Yahut liglerindeki en yüksek ligde) yer alabilirler. Geçmişte bu konuda bazı illerin yanlış uygulamaları mevcut. BAL’dan çekilen takım o sezon SAL’a girmedi diye ertesi sezon 1. Amatör’den başlatarak fevkalade bir yanlış uygulamaya imza atan iller olsa da dediğimiz gibi bu sezon BAL’da lige girmeyen kulüp gelecek sezon SAL’da yer alabilecek.


Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...