Çarşamba, Temmuz 10, 2019

2. Lig ve 3. Lig'de gruplar belli oldu


2019-2020 Sezonu TFF 2 ve 3. Lig'in gruplarında yer alacak takımlar bugün yapılan kura çekimi ile belirlendi.



Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'nda gerçekleşen grup kura çekimine; TFF Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın, TFF Yönetim ve İcra Kurulu üyesi Ali Düşmez, Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik ve Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın'ın yanı sıra TFF 2 ve TFF 3. Lig kulüplerinin başkan ve temsilcileri katıldı.

2019-2020 sezonunda TFF 2. Lig; Beyaz ve Kırmızı Grup olarak iki gruba ayrılırken, iki grupta da 18 takım yer alıyor. TFF 3. Lig'de ise müsabakalar 3 grupta 18'er takımla oynanacak.

Statü nasıl?
Resmi olarak açıklanmasa da, 2. Lig'de birinciler direkt çıkacak, her iki gruptan 2-3-4-5. sıradaki takımlar arasında oynanacak play-off sonrası 1 takım daha çıkacak. Son 3 takım küme düşecek. Totalde 3 takım 1. Lig'e yükselecek.
3. Lig'de her grupta lider üst lige çıkacak. Her grupta 2-3-4-5 arasında yapılacak play-off sonrası bir takım daha çıkacak. Totalde 6 takım 2. Lig'e çıkacak. Her grupta son 3 BAL'a düşecek. Sadece 2. Grup'ta son iki küme düşecek çünkü Gaziantepspor 3. Lig'de oynamadan doğrudan BAL'a düşürüldü.


Önceki yıllarda Ankara Adliyespor olarak mücadele eden ekip ismini Çankaya FK olarak değiştirdi.


Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...