Pazar, Haziran 02, 2019

Ümit Yılmaz yazdı: Teklif bizden uygulama TFF'den


TFF son 5 yıldır Spor Toto Süper Lige Türk futboluna hizmet etmiş çok önemli kişilerin ismini veriyor.



Geçtiğimiz 5 yılda Hasan Doğan, Süleyman Seba,Özhan Canaydın, İlhan Cavcav ve Lefter Küçükandonyadis'in adının verildiği lige 2019-2020 sezonunda geçtiğimiz sezon Aytemiz Alanyaspor forması giyerken deplasman dönüşü 6 takım arkadaşı ile bindikleri özel araçta trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Çekya'lı futbolcu Josef Sural'ın ismi verilmelidir.

Geçtiğimiz sezonun 30.haftasında Kayseri deplasmanı sonrasında futbolcu arkadaşları ile kiraladıkları özel aracın Alanya'ya dönüş yolunda yaptığı kazada Josef Sural ağır olmak üzere 7 futbolcu yaralanmış Çekyalı futbolcu kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

TFF'nin adeta bir adet haline getirdiği bu isim verme uygulamasında Çekyalı merhum futbolcu Josef Sural'in ismini vermesi hem futbol oynamak için ülkemizde bulunan sezon devam ederken hayatını kaybeden misafir bir yabancı oyuncunun adının yadedilmesi hem de güzel bir vefa örneği olacaktır.

Hatta TFF bu isim verme olayıyla kalmamalı,kendi sponsorluğunda başta Aytemiz Alanyaspor olmak üzere 4 takımın katılacağı ve Josef Sural'in adının verileceği bir hazırlık turnuvası düzenlemeli, televizyondan canlı olarak yayınlanacak turnuvanın tüm gelirini Josef Sural'in ailesine bağışlamalıdır.

Bu sayede hiç bir suçu olmadığı halde hayatını kaybeden bir futbolcunun ailesi de maddi olarak desteklenecek ve Türkiye'nin vefası tüm dünyaya güzel bir örnek olacaktır.

Teklif bizden uygulama TFF'den.
Bekleyip görelim neler olacak?

Yazı: Ümit YILMAZ

Hiç yorum yok:

U17'deki Beykoz derbisinde puanlar paylaşıldı

İstanbul Amatör Ligleri U17 Yaş A Kategorisi 17.Grubunda ilk yarının son hafta karşılaşmalarından birinin adresi de Çavuşbaşı M.Hanefi Dilma...