Perşembe, Mayıs 30, 2019

İçerenköy İdman Yurdu'nun 'Hız'lı yükselişi


İstanbul 2. Amatör Lig 17.Grup’ta mutlu sona ulaşan takım İçerenköy İdman Yurdu oldu. Şubat ayında Ataşehirspor’dan gelen teknik direktör Hasan Hız, 4 aylık görev sürecinde İçerenköy’ü 1. Amatör’e çıkardı.



2014-15 sezonunda, tarihinde ilk ve son kez Süper Amatör Lig’de yer alan İçerenköy İdman Yurdu, sonraki iki sezonu 1. Amatör Lig’de geçirmiş, 2016-17 sezonu sonunda galibiyet alamadan küme düşmüştü. 

Geçen sezon A takım çıkarmayan Ataşehir temsilcisi bu sezon teknik direktör Hasan Hız yönetiminde yapılanmaya gitti. Yeldeğirmenispor’dan Baran Alpaslan ve Kaynarcaspor’dan Kenan Savaş ile Hasan Hız’ın İMES’ten talebeleri Gökhan Dinç ve Uğur Terlemez gibi dört tecrübeli ismi gençlerle kaynaştıran mavi beyazlılar oynadıkları 16 maçta 14 galibiyet alırken sadece ligin ilk yarısında deplasmanda Ferahspor (2-2) ve Harb İşspor (1-1) ile berabere kaldı. İçerenköy böylece en yakın rakibi 1923 Esenkentspor’un 11 puan önünde 44 puanla ipi göğüsledi. Baran Alpaslan 15 golle takımının en skorer ismi olurken Ortadağspor’dan transfer Alican Yılmaz da 11 gollük katkı sağladı.

İçerenköy İdman Yurdu sezonun son maçını, Salacakspor’un büyük jestiyle sahasında oynarken kupasını da Cumnurbaşkanlığı Başdanışmanı Vedat Demiröz’den aldı.

Haber: Efkan Bucak


Hiç yorum yok:

Ataşehir Arenaspor zorlu mücadeleye hazır

İstanbul 2. Amatör Lig 17. Grup'ta lider Ataşehir Arenaspor bugün sahasında takipçisi Valide Tayfunspor'u konuk edecek.