Perşembe, Mart 21, 2019

Yenilenen Beykoz Stadı hizmete açıldı

Ve yıkıldı, yapılacak, yapılıyor, az kaldı, yapıldı neden açılmıyor derken Beykoz Stadı gerçekleşen tören ile açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Adayı Binali Yıldırım, TFF Başkanı Hüsnü Güreli, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, TASKK Başkanı Ali Düşmez, TFF İstanbul Temsilcisi Ali Tanrıyaşükür, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti İstanbul Milletvekili Pervin Tuba Durgut, Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, MHP Beykoz İlçe Başkanı Ouzhan Karaman Mevcut ve 31 Mart Seçimleri için aday olan Belediye Meclis Üyesi Adayları Beykoz Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir ve Spor Kulüp Başkanları ve Beykoz taraftarlarının, ilçe sakinlerinin katıldığı açılış oldukça soğuk bir havada gerçekleşti.


Açılış Programındaki sarkma nedeni ile Beykoz 1908 U19 Genç Takımı ile U19 Milli Takım arasında yapılması gereken müsabakada iptal olurken, her iki takım futbolcuları aynı karede görüntü verdiler.


Beykoz Stadı'nın açılış programında Ak Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın ile Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek birer konuşma yaptılar. Murat Aydın Başkan Çelikbilek’in spora önem veren bir büyüğü olduğunu ifade ederken, kalıcı bir eser olan Beykoz Stadını ilçeye yeniden kazandırdığı için teşekkür etti.


Aydın Başkan Çelikbilek’in hayalleri arasında olan Beykoz Arena Projesi için süreci kendisinin de takip edeceğini ifade etti. Aydın, 31 Mart’tan sonra Beykoz’da spor anlamında gelişmelerin yaşanacağını da sözlerine ilave ederken, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın Beykoz için spora yönelik yatırımlarının olacağını söyledi. Murat Aydın Beykoz Spor Kulübünün her zaman yanında olacaklarının da sözünü verdi.


"Burası 11 yıllık bir kulübün stadı"
Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ise yaptığı konuşmada yeniden yapılan Beykoz Stadının alelade bir stat olmadığına vurgu yaparak, “Burası 111 Yıllık bir Kulübün Stadıdır. Bu sahadan Milli Takımlarda oynayacak yeteneklerin çıkmasını istiyoruz. Bu stadın bulunduğu yerde uzun yıllar önce antrenman yapan Beykoz takımından 3 büyüklere çok futbolcu gitti. Federasyonun Merkezinin duvarlarında onların resimlerini görmek mümkün, bu isimler unutulmasın diye hatırlatmak istedim. Burada maç izleyecek taraftarlarımızdan bir ricam var, deplasman için buraya gelecek olan taraftarları ve takımları iyi karşılayın, bu anlamda örnek olun” diye konuştu.

Çelikbilek Beykoz Arena Projesi için çok yoğun bir mesai harcamalarına karşın bir yerde durma yaşandığını hatırlatırken, bunun görev süresince çok takip ettiği, çok emek verdiği, proje çizimi ve ihale süreçlerinin yaşandığı bir yer olmasına karşın durmasının kendisini çok üzdüğünün altını çizdi.


Beykoz Spor Kulübü Başkanı Sayın Zeki Aksu Beykoz Stadyumunda yaptığı Açılış konuşmasında ise şu cümlelere yer verdi: "Beykoz Spor Kulübü olarak bu adımı güçlendirecek beklentilerimizi de burada ifade etmek istiyoruz. Kulübümüzün yıllardır kullandığı ve artık simgesi haline gelmiş olan Tarihi Kulüp binasına kavuşması en önemli beklentimizdir. Bu yolda gösterilecek tüm çabalara yalnız Beykoz Spor Kulübü değil tüm Beykoz halkı minnettar olacaktır."
 


Yıldırım: Mahalle ligleri gelecek
Beykozspor’un Türkiye‘nin en köklü spor kulüplerinden biri olduğunu belirten Binali Yıldırım ise Beykozspor’a  çıkma sürecinde başarılar diledi. Gençlerin önünü açmak için seferber olacaklarını kaydeden Yıldırım, Sonra Beykoz’da fazlası ile yaşandığına şahit olduğu mahalle kültürüne vurgu yaparak “İstanbul’da 961 mahallemiz var. Mahalle liglerini İstanbul’da başlatıyoruz ve 3 korner 1 penaltıyı da getiriyoruz. Böylece sporu yediden yetmişe herkesin hizmetine sunuyoruz” ifadelerini kullandı.


Yıldırım’a Beykoz 1908 Forması Takdim edildi


Konuşmaların ardından Binali Yıldırım’a Beykoz 1908 A.Ş. Başkanı Zeki Aksu tarafından 34 numaralı sarı-siyahlı Beykozspor forması hediye edildi. Daha sonra stadın ortasına geçen Binali Yıldırım ve protokol üyeleri kurdele keserek stadın açılışını yaptı. Açılışın ardından Binali Yıldırım, Beykoz 1908 Genç Takımının sporcularıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.


Haber-Fotoğraf: Talip Ercan - Beykoz Havadis


 


 


Hiç yorum yok:

Küçüksu Rasathanespor 7'de 7 yaptı

İstanbul 2. Amatör Lig 15. Grup'ta lider Küçüksu Rasathanespor sahasında Poyrazköy Gençlikelispor'u 3-1 yenerek 7'de 7 yaptı.