Çarşamba, Şubat 13, 2019

Veteranlar Karması Tanju Çolak'a emanet

Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdırmış, bitiriciliği ile dikkat çeken ve attığı gollerle tribünleri ayağa kaldıran Tanju Çolak, Türkiye Veteranlar Futbol Ligi bünyesinde katıldı. 


335 golle Türk futbol tarihinin en golcü ismi olan Tanju Çolak, 16 Şubat 2019 Cumartesi günü, Prizren şehrinde Kosova Veteranlar ile oynanacak karşılaşma öncesi TVFL Türkiye Karması'nın Teknik Direktörü oldu. 


Kosova Veteranlar mücadelesinde takımın başında yer alacak Tanju Çolak, TVFL Türkiye Karması ile yaptığı iki antrenmanın ardından ilk karşılaşmasına, 12 Şubat Salı günü, lig takımlarından Bayrampaşa Trakyagücü Veteranlar ile oynanan karşılaşmada çıktı. Bayrampaşa Arda Turan Spor Tesisleri'nde oynanan karşılaşma, TVFL Türkiye Karması'nın 3-2 üstünlüğüyle sona erdi. 


Türkiye Veteranlar Futbol Ligi'nin futbolu seven ve geçmişte futbol oynayan insanları, güzel bir çatı altında bir araya getirdiğini belirten Tanju Çolak, "Belli bir yaştan sonra futbolun havasını solumak, soyunma odası heyecanını yaşamak gerçekten paha biçilmez. Bunun organizasyonun oluşumunda emek veren başta Füsun Erayla hanıma ve ekibine teşekkür ediyorum. Takımımıza da değinecek olursak, gerçekten enerjisi yüksek bir takım. Birbirini seven, sahada oynarken keyif alan bir ekibiz. Futbolda sahaya çıkınca herkes kazanmak ister ama önemli olan skordan ziyade oyundan keyif almak ve dostluk köprüleri kurmaktır. Futbol ülkemiz için bir tutku ve bu tutkumuzu gerçekleştirirken eğlenmeyi, keyif almayı unutmamalıyız" ifadelerini kullandı.  


GOLÜ KOKLAYAN ADAM
10 Kasım 1963 yılında Samsun'da doğan Tanju Çolak, Türk futbol tarihinin 335 gol ile gelmiş geçmiş en golcü futbolcusudur. 39 gol ile Süper Lig'de bir sezonda en çok gol atan ve 6 gol ile Süper Lig'de bir maçta en fazla gol atan futbolcusu rekorlarını elinde bulundurmaktadır. Avrupa Altın Ayakkabı Ödülü'nü alan tek Türk futbolcu olan Tanju Çolak, aynı zamanda Süper Lig'de 240 golle en çok gol atan ikinci futbolcudur.


Samsunspor, Galatasaray, Fenerbahçe ve İstanbulspor formalarını terleten golcü oyuncu, 55 kez milli takıma çağrıldı. 14 kez Türkiye U-18, 10 kez Türkiye U-21, 31 kez de Türkiye A Milli takım formasını giydi ve bu maçlarda 12 gol attı.


Lig tarihinin geride kalan 60 sezonunda, gol kralları içinde en fazla golle bu unvanı yakalayan futbolcu Tanju Çolak. 1987-1988 sezonunda Galatasaray formasıyla 39 gol atan Tanju Çolak, Metin Oktay'a ait 38 gollük rekoru kırdı ve Türk futbol tarihine altın harflerle geçti.


Tanju Çolak ayrıca, 5 kez yakaladığı gol kralı unvanına 3 ayrı kulüpte ulaşarak, ayrı bir rekor kırdı. Golcü futbolcu, 1985-1986 ve 1986-1987 sezonlarında Samsunspor, 1987-1988 ve 1990-1991'de Galatasaray, 1992-1993'te de Fenerbahçe formasıyla gol kralı oldu.


Kaynak: www.veteranlarligi.org

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.