Cumartesi, Şubat 09, 2019

Sezon @nketi: Cenk Hastürk (Cevizli Anadoluspor)

Sezon anketi köşemizde bugünkü konuğumuz Cevizli Anadoluspor Teknik Direktörü Cenk Hastürk. İstanbul Süper Amatör Lig 4. Grup'ta uzun süre play-off mücadelesi içinde olan ve sezonu üçüncü bitiren Kartal temsilcisinin çalıştırıcısı Hastürk'ün yanıtları şöyle:


1. Sezon öncesi kulüp olarak hedefleriniz neydi? Bunun ne kadarını gerçekleştirebildiniz?


Sezon öncesi hedefemizi öncelikli olarak Klasman Grubu’na kalmak, ardından Bölgesel Amatör Lig’e çıkmaktı. Çok şanssız maçlar sonucunda maalesef ligi istediğimiz sırada bitiremedik ve bu hedefleri gerçekleştiremedik.


2. Sezon boyunca ne gibi sıkıntılarla karşılaştınız? Bunların ne kadarını aşabildiniz?


Aslında çok sıkıntılı bir sezon geçirmedik. Yönetimimiz elinden gelen her şeyi yaptı. Sezon başı takım olgusu anlamında sıkıntıya düştük fakat onu da aştık.


3. Camia ve taraftarlardan yeterli desteği görebildiniz mi?


Camiadan ve taraftarımızdan son maça kadar büyük destek gördük. Hepsine çok teşekkür ederim.


4. Bu sezon en çok sevindiğiniz maç hangisi, neden?


Bu sezon en çok sevindiğim iki maç var... İlk içeride oynadığımız ve 5-1 kazandığımız Irmakspor karşılaşması, ikincisi yine sahamızda oynadığımız ve 2-1 galip geldiğimiz Atlasspor maçıydı. Ligi ilk iki sırada bitiren bu takımlar bizim zirve yolundaki rakiplerimizdi. Oyuncularımın bu maçlarda gösterdikleri üstün istek ve arzu beni çok mutlu etti.


5. Bu sezon en çok üzüldüğünüz maç hangisi, neden?


İki maça çok üzüldüm. Sahamızda 3-1 kaybettiğimiz Sultanbeylispor maçıyla deplasmanda son dakikalarda yediğimiz golle Hasköyspor ile 1-1 berabere biten karşılaşma... Küme düşen bu iki rakibimiz karşısında 5 puan kaybetmek beni çok üzmüştü.


6. Takımınızda performansından en memnun kaldığınız oyuncular hangileri?


Takımımızdaki tüm oyunculardan memnunum. Yeni sezonda takım kursam tekrar bu oyuncularla çalışmak isterim. İsim olarak ayrım yapmak istemiyorum.


7. Sizi hayal kırıklığına uğratan futbolcularınız oldu mu?


Hayal kırıklığı yaşadığım 3 oyuncu oldu, kendilerinden maalesef hiç verim alamadım. Zaten sezon bitmeden bu 3 arkadaşımızla yollarımızı ayırdık.


8. Kulübünüzün bulunduğu noktadan daha ileri gitmesi için sizce yapılması gereken nelerdir?


Tesis anlamında sıkıntımız vardı. Çok şükür sahamız yapıldı, yeni sezonda kendi evimizde olacağız. Alt yapıyı daha çok canlandırıp oyuncu gelişimine daha çok önem vermeliyiz diye düşünüyorum.


9. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mı?


Evet değinmek istediğim bazı şeyler var... Transfer döneminin lig devam ederken açılmasından biraz mustaribiz. Lig maçları oynanırken transfer görüşmek için oyuncuları ayartmaya çalışanlardan sıkıldık. Bu zamanlama ayarlanmalı çünkü oyuncu da “İkinci defa transfer olacağım, ekstra para kazanacağım” diye kendini maçlara veremiyor, futbolcuları motive etmekte zorlanıyoruz. Bir de sağlıkçı konusu önemli. Maalesef sağlık görevlileri yetersiz. Bu röportaj içinde sizlere de çok teşekkür ederim.


Cenk Hastürk kimdir?
1978 Osmaniye doğumlu olan Cenk Hastürk antrenörlüğe çok genç yaşta, 2000 yılında Küçükyalı Yelkenspor’da başladı. 2007-08 sezonunda Kartal Cevizli Gençlergücü’ne geçen Hastürk, bu ekipte üst üste yedi sezon görev yaptı. 2013-14 sezonunda Cevizli Anadoluspor’un başına geçen Hastürk, beş sezondur yer aldığı bu ekiple üste iki sezon 2. Amatör Lig ve 1. Amatör Lig şampiyonlukları yaşadı. Hastürk yönetimindeki Anadoluspor bu sezon ligi, ikinci sıradaki Irmakspor’un sadece 2 puan gerisinde 44 puanla üçüncü tamamladı. 


CEVİZLİ ANADOLUSPOR 2018-19 SEZONU SONUÇLARI VE PUAN DURUMU


Diğer sezon anketleri:
İlhami Kılıç (Mecidiyeköyspor)
Zafer Emek (Ataşehir Çamolukspor)
Kıvanç Egeaka (Avcılar Belediyespor)


Dizi Editörü: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...