Pazartesi, Ekim 15, 2018

Yıldıztabya lideri devirdi

İstanbul Süper Amatör Lig 8. Grup mücadelesinde lider Sekbanlar SK alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Yıldıztabyaspor'u sahasında konuk etti. Zorlu ve gergin geçen maçı 2-1'lik skorla kazanan konuk ekip ilk üç puanını alırken, rakibine de ilk mağlubiyetini tattırdı.


Erdem Sağolan bildiriyor


Haftalar ilerledikçe takımların durumları net bir şekilde ortaya çıkmaya başladı. 8. Grup'ta zirvede yer alan ve mağlubiyet yüzü görmeyen Sekbanlar SK ile Yıldıztabyaspor maçını görünce adeta hedefe kilitlendim.Lider ile alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren iki takımın maçını listeye yazdım. Hem Sekbanlar SK'da oynayan topçu kardeşlerimi görürüm hem de yıllardır dostluğumu sürdürdüğüm değerli insan  Ogün Koca ağabeyimle hasret gideririm dedim çıktım Bayrampaşa yollarına. Aklımda ikinci maçta var tabi oradan sarı taksi hop Merkezefendi... "Abi bizim maçlara niye gelmiyorsunuz" diyen kardeşlerim son dönemlerin meşhur söylemi ile her maça nasıl gideyim baabba;) Bu arada ısrarla maçıma gel diyen Sekbanlar SK'lı güzel kardeşlerime "Gelirsem mağlup olursunuz" diye takılmıştım, namağlup ünvanlı takımlar dikkat maçlarınıza gelebilirim:)


Ev sahibi kaçtı, konuk yakaladı
Sekbanlar SK Orkun'un golü ile öne geçerken, konuk ekip 45'inci dakikada kaleci Mustafa'nın penaltı golü ile eşitliği sağladı. Ceza sahası içinde kaleci Volkan'ın uzaklaştırdığı topta rakibi Ömer'e kontrolsüz hareketle müdahale ettiğini belirten mücadelenin hakemi Abdülsamet Ulutaş penaltı noktasını gösterdi. Kalecisi lehine faul kararı bekleyen ev sahibi ekip karar karşısında yoğun itirazlarda bulunsa da karar değişmedi. İlk yarıda konuk ekibin büyük isyanı vardı. Sekbanlar SK ceza sahası içinde rakibi Nuri'nin müdahalesi ile yerde kaldı. Orta saha oyuncusu bu müdahale sonrasında oyuna devam edemedi. Yıldıztabya cephesi bu pozisyonda penaltı beklerken mücadelenin hakemi devam kararı verdi.


Sekbanlar son anda penaltı kaçırdı
İkinci yarıda oyunu Yıldıztabya sahasına yıkan ev sahibi ekip kaleci Mustafa'yı geçemedi. Konuk ekip Fatih'in kafa golü ile skoru 2-1'e getirdi. Ev sahibi ekibin defans oyuncusu Mehmet ikili mücadelede rakibi Fatih'in yüzüne vurunca ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun alanı dışında kaldı. Mücadelenin 90'ıncı dakikasında Batuhan ile Sercan'ın ceza sahası içindeki çekişmesine mücadelenin hakemi bir kez daha penaltı dedi. Bu kez de Yıldıztabya cephesi karara uzun süre itiraz etti. Topun başına geçen Ozan'ın vuruşu üst direkten oyun alanı dışına çıktı ve karşılaşma konuk ekibin 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.


Tempo düştü puan gitti


Bireysel anlamda çok iyi oyunculara sahip olan Sekbanlar SK ayağa kısa paslarla rakip alana giden bir takım. Özellikle sol kanatta Üzeyir'i kullanan ev sahibi ekip savunma beki Batuhan'ın da hücuma takviyesi ile ilk yarıda oyunu sürklase etti. Nitekim günün etkili ismi Eren ile başlayan atakta Üzeyir'in asistinde Orkun ile öne geçtiler. Golden sonra oyunda tempoyu düşüren Sekbanlar SK kalesinde gördüğü gollerle namağlup ünvanını bıraktı. Muhammet ve Eren ile oyun kurmakta zorlanmayan ev sahibi ekip final paslarında mükemmeli arayınca öne geçme fırsatını yakalayamadı.İleri uçta Ozan yaptığı ikiye birlerle dikkat çeken isimdi. Rakibin puan olarak durumunu göz önüne alan Sekbanlar SK kenar yönetimi tecrübeki file bekçisi Özkan'ı dinlendirerek genç Volkan'ı sahaya sürdü.Birbirine denk takımların bulunduğu grupta Sekbanlar SK temposunu arttırırsa zirve yarışında olur, halı saha mantığı ile oynadıkları 15-20 dakikalık bölümü çıkartırsak tabi. Ev sahibi ekipte Eren Yıldırım çalışkanlığı, mücadelesi ile göze batan oyuncuydu. Kısa-uzun pas trafiğini yöneten ve etkili şutlarla kaleyi yoklayan başarılı oyuncu Muhammet ile yaptığı birkaç pasta gözlerin pasını sildi.


İyi mücadele zafere taşıdı


Konuk ekip kısıtlı imkanlar ve genç kadrosu ile lige giriş yaptı. Tolga, Ömer ve Sadık ile orta sahada baskıyı kırmaya çalışan konuk ekip ilk yarıda çok başarılı olamadı. İleri uçta Furkan rakip defansı rahatsız etse de final noktasında başarılı olamadı. İkinci yarıda skoru korumak ve kontrataklarla öne geçmek isteyen Gaziosmanpaşa temsilcisi duran topta 2-1'i bulduktan sonra rakibine gol fırsatı vermedi. Hakan ve Fatih'in savunma önderliğinde rakip forvetlere pozisyon vermeyen konuk ekip baskı gördüğü dakikalarda da kaleci Mustafa'nın frikiklerdeki kurtarışları ile skoru korudu. Konuk ekip mücadeleci futboluna skor desteği de sağlarsa alt sıralardan kurtulur, fakat skor desteği şart.


"Ayakta kal"


Mücadelenin hakemi iki tarafında tepkisini çekti. Verdiği ve vermediği kararlarla çok tartışılan mücadelenin hakemine iki takımın da kenar yönetimi büyük tepki gösterdi. Uzatmalar dahil 100 dakika oynanan karşılaşmada oyun o kadar durdu ki; en son Sekbanlar SK ceza sahası içinde adalesini tutan Yıldıztabyaspor oyuncusu Furkan için mücadelenin hakemi oyunu durdurdu. O esnada atağa çıkan Sekbanlar SK'lı oyuncular haklı olarak itirazda bulundular. Neden haklı olarak diyorum çünkü o pozisyonda Furkan kafasına veyahut kendini sakatlayıcı bir darbe almadı. Yani acil müdahaleyi gerektirecek bir hareket yoktu. Şu maçlarda skoru korumak için yatan oyuncu kardeşlerim herkes sizi izlemek için vakit ayırıp o kadar yol geliyor. Bakın sizin futbolunuzu izlemek için geliyorlar, yatmalarınızı izlemek için değil. Bu eleştirimi geçtiğimiz hafta farklı bir maçta yapmıştım ama maalesef neredeyse 3 maçın 2'sinde bu hareketleri görüyoruz. Lütfen arkadaşlar ayakta kalalım, kalalım ki hakemlerimize de yardımcı olalım.


MUHABİR:ERDEM SAĞOLAN

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.