Salı, Ekim 09, 2018

İstanbul Bafra'nın zirve inadı

Heyecan dozu yüksek Altıntepsispor-Yahya Kemal maçından sonra zirve yarışındaki iki ekibin mücadelesinden de oldukça umutluydum. Bafra taraftarları yine tribünlerdeki yerini almıştı. Tribünde taraftar olunca maçın seyri değişiyor tabi. Bağırış, çağırış hop saha içinde bir yangın tribünde bir galeyan iyi ki varsın amatör futbol. Bu arada tribünden kekle bisküviyle karnımızı doyuran genç topçu kardeşlerim cansınız;)


İstanbul Süper Amatör Lig 2'inci grup zirve mücadelesinde gülen taraf İstanbul Bafraspor oldu. Geçtiğimiz hafta evinde zorlu rakibi Cevizli Anadolu'yu mağup eden Irmakspor geçtiğimiz sezonun flaş takımı İstanbul Bafa'ya konuk oldu. Zirve yarışı için mutlak galibiyete ihityacı olan ev sahibi ekip ilk yarıdaki etkili futbolu ile üç puana uzandı. Bayrampaşa temsilcisi ilk 15 dakikda Atakan'ın iki golü ile skoru 2-0'a taşıdı.  Yaşar'ın kendi kalesine attığı golle ilk devre 2-1 sona erdi. Ev sahibi ekipte ilk yarının yıldızı Atakan omuzundan sakatlanarak maça devam edemedi. İkinci yarıda tüm hatları ile rakip kaleye yüklenen konuk ekip Bafra savunmasını aşamayınca ani atakta kalesinde goü gördü. Hasan'ın filelere gönderdiği top maçın skorunu belirledi 3-1. 


Erdem Sağolan bildiriyor


İyi mücadele üç puanı getirdi


Ev sahibi ekip kendi sahasında oynamanın avantajı ile maça da etkili başladı. Orta alanda Cem ile oyunu yönlendiren Bayrampaşa temsilcisi genç oyuncuları Onur, Doğuş ve Enes ile rakip alanda etkili oldu. Golcü isim Atakan'ın da başarılı perfonmansı ile yıldızlaştığı maçta 15 dakikada farkı ikiye çıkarttılar. Özellikle ikinci golde Enes ile Doğuş  pas trafiğinde Doğuş'un asistine Atakan'ı dokunması yetti. Savunma yönünde de garanti oynayan ev sahibi ekip tecrübeli defans hattında hata yapmadı. İkinci yarıda baskı yemesine rağmen Sinan, İsmail, Yaşar ve Taner geri dörtlüsü ile güven veren ev sahibi ekipte kaleci Cemil'de net iki golde kalesini kapadı. Oyunun her bölgesinde topun arkasına geçen ve gücünü bilerek oynayan Bayramapaşa temsilcisi sahasında kolay puan vermez. Oynadığı futbol ve asistleriyle dikkat çeken Doğuş Cem maçın yıldız ismiydi. 


Konsantrasyon kaybı


Ard arda galibiyetlere imza atan ve geçtiğimiz hafta da evinde güçlü rakibi Cevizli Anadolu'yu mağlup eden Irmakspor bu maçın özellikle ilk yarısında yokları oynadı. Orta alanda üstünlüğü rakibine veren Zeytinburnu temsilcisi ikinci yarıda hareketlense de net pozisyonlara giremedi. En etkili yönü kanatları olan konuk ekip Bafra savunmasının tecrübeli beklerine diş geçiremedi.Ömer Faruk ve Alaattin ikinci yarıda hareketlenseler de Bafra savunması hata yapmadı.  İler uçta Mahzun'u topla buluşturamayan konuk ekip rakiplerinin puan kaybettiği haftada fırsatı kaçırdı. Irmakspor bu maçta kaptanı Tayfun'u çok aradı. Geçtiğimiz haftanın yıldız ismi Tayfun tedbirli olarak ceza kuruluna sevk edildiğinden bu maçta forma giyemedi. 


MUHABİR:ERDEM SAĞOLAN

Hiç yorum yok:

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.