Pazar, Eylül 09, 2018

Nurtepe'de sessiz randevu

Yazın bittiğini ne dökülen yapraklardan, ne yağan yağmurdan anlarım... Yazın bitimi Süper Amatör Lig'in başlaması demektir benim için. Bazı oyuncuların tatilleri bitmiş, bazıları da kamplardan yanık tenleri ile dönmüşler. Hadi bakalım top şimdi sizde...


Listede gözüme çarpan iki güzel maçla sezonu açacaktım. Açacaktım diyorum ki çok güvendiğim hafızamın beni anlık terketmesi ile tek maça düştüm. Ah bu yaşlılık... Sabah iki değerli ekip arkadaşımla Yeniköyspor tesislerinde deniz kenarında kahvaltımı yaparken başıma geleceklerden habersizdim. Bu arada müthiş bir yer, reklama girer girmez bilmem, tanıyanlar bilir o basit işleri kovalamam ama cidden kaliteli ve lezzetli bir yer.


Kahvaltı sonrasında kahveler içildikten sonra Ortaköy-Paşabahçe maçı için minibüse bindim ve Çilekli tesislerinin yolunu tuttum. Bundan sonrası error.. :/


SIRILSIKLAM OLMADAN...


Maçın Çayırbaşı Stadı'nda olduğu aklıma geldiğinde şehrin bir kısmını seller götürüyordu. Gittiğim yerlerde yağmur yağmayınca sırılsıklam olmadan Süper Amatör Lig 3. Grup'taki Kağıthanespor-İstanbul Sahilspor maçı için yola çıktım. Hafif esen rüzgarla Nurtepe Stadı'ndaki yerimi aldım ve boş yapmayı bırak da maça geç diyenleri daha fazla kırmadan buyurun....


Karşılaşmaya ev sahibi ekip temkinli başladı. Çift ön liberosu ile İstanbul Sahilspor'un etkili ayaklarını durdurmaya çalıştılar fakat ilk yarıda Maltepe temsilcisi topa daha çok sahip olan taraftı. Kısa paslar, hızlı hücumlarla rakip alana giden Maltepe temsilcisi final noktasında başarılı olamayınca golü bulamadı. Özellikle Okan ve Murat ile yakaladıkları net fırsatlarda golü bulsalar skor farklı olabilirdi. İleride Emre Türko'yu tek bırakan Kağıthanespor kanatlardan Sezer ve İsmail ile hücumu destekleyemeyince ev sahibi ekibin gol umudu duran toplara kaldı. Emre'nin ceza sahası dışından bir şutu haricinde yine golcü oyuncunun kafa vuruşu ev sahibini heyecanlandıran ataklar oldu. İlk yarıda abi-kardeş birlikteliği golü getiriyordu.Fuat'ın asistinde Murat kaleci Mesut'un darbesi ile yerde kaldı, mücadelenin hakemi Burak Taşkınsoy devam derken, konuk ekip oyuncularının penaltı itirazları vardı. Oyunun bazı anlarında 4-3-3 bazı anlarında 4-2-1-3 gibi oynayan ve her fırsatta hücumu düşünen İstanbul Sahilspor pas oyununu finalle birleştirebilse soyunma odasına önde gidebilirdi. Oğuzhan, Servet ve Fuat üçlüsü ile rakibinin orta sahasına üstünlük sağladılar ama skora yansımadı.


SAVUNMA SANATI


İkinci yarının henüz başında rakibi ile ikili mücadelede yerde kalan Kağıthanesporlu Fatih rakibi lehine faul verilince itirazları sonucu oyun dışında kaldı. Başarılı sağ bek omuzuna aldığı darbe ile hastaneye gitti ve hafta içi ameliyat olacağı öğrenildi. Geçmiş olsun Fatih Köse.


10 kişi kalan ev sahibi ekibin direncine alkış tutmak lazım. Mücahit ve Sadık ikilisi ile orta göbekten atak yemeyen ev sahibi ekip, Ekrem'i sağ beke çekerken ileri ucu Kenan ile güçlendirdi. Oyunun ikinci yarısında ilk yarıya oranla daha iyi olan ve orta alanda İlker-Ahmet ikilisi ile rakibinin üstünlüğünü bozan Kağıthanespor Burak Gürsoy'un final pasları ile de kontrataklarla gol aradı ancak Sahilspor'un tecrübeli defans oyuncusu Mehmet Aslan ve Süleyman'ı geçemediler.


Son dakikalarda oyunu Kağıthane sahasına yıkan ve golcü oyuncu Ümit'i de oyuna süren konuk ekip genç oyuncunun kazandırdığı faulle son saniyede gole yaklaştı. Penaltı çizgisinden Servet'in sert şutunu kaleci Mesut kornere çeldi ve iki takım da bir puana razı oldu. Rakip 10 kişi kalınca vitesi düşüren Maltepe temsilcisi özellikle ilk yarısında iyi oynadığı deplasmandan bir puanla geri döndü. Taraftarının 90 dakika boyunca destek verdiği Kağıthanespor'da ikinci yarıda sergilediği futbolla bir puanı hanesine yazdırdı.


MUHABİR: ERDEM SAĞOLAN 


Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...