Çarşamba, Eylül 05, 2018

Nestavarro'dan Süper Amatör gruplarına bakış

Yaklaşık 4 ay süren ayrılığın ardından bu hafta sonunda takımlar sahaya çıkıyor. Her sezon olduğu gibi bu sezon da elimizden geldiğince, dilimiz döndüğünce Süper Amatör Lig gruplarını siz değerli takipçilerimiz için yorumluyoruz.


Muhakkak ki; bu sezon da ters köşe yapacak ekipler olacaktır, şimdiden kendilerini tebrik ederim. Favorilerin mutlak surette zorlanacağı hatta ve hatta bazılarının hedeflerinden uzak kalacağı sezonun değerlendirmesine başlıyoruz. He şimdiden şunu da söylemek isterim ya senin yaptığın yorumun, senin izlediğin maçın ve benzeri söylemler hakaret içermedikçe başımın üstünde yeri var... Çünkü sizler kendi takımlarınızın idmanlarını bırakın maçlarına bile gitmezken; bizler bazı zaman misafirleri kapıda bekletip idman takip ediyoruz. Tüm futbol camiasının istediği ve beklediği SAYGI'yı bizler de hakediyoruz.Biz büyük bir aileyiz, yaşasın YEREL FUTBOL AİLESİ...


1. Grup


Evet alın size kurtlar sofrası, bu sezonun ateşten çemberi, şampiyonlar ligi grubu. Bu grupta kimin çıkacağı ile düşeceğini kestirmek o kadar güç ki... Amma velakin ben hoca olsam böyle bir grup tercih ederim. Her takım birbirini yenebilecek güçte olduğu için kopma olmayacak gibi. En az 6 takımın şampiyonluk için yarışacaklarını düşünüyorum. Şayet bu takımlar başka gruplarda olsa şampiyonluğun mutlak favorileri olurlar. Alemdağ, Kartal Bulvar ,Ortaköy, Beylikdüzü,Paşabahçe, Ataşehir Çamolukspor zirve yarışında olurken; bu ligin gediklisi Büyükçekmece Belediye ve Tunaspor'u da yabana atmamak gerekir. Ayazağa, Çakmak,Maltepe Yıldızspor ve genç kadrosu ile Çeliktepespor zorlu rakipleri arasında lige tutunmaya çalışacaklardır. Bu gruptan çıkan takımın dengeleri bozulmazsa BAL'ın en büyük adayı olduğunu da belirtmek isterim.


2. Grup


Bu grubun gözüm kapalı favorisi Beyoğlu Yeniçarşıspor. Beyoğlu temsilcisi geçtiğimiz yıllardaki gibi kolay gördüğü maçlarda takılmazsa ligi sürklase eder. Nişantaşı FK, Batı Trakya Türkleri SK, Altıntepsi ve Kestanelikspor takımlarının zirve yarışını zorlayacaklarını düşünüyorum ve bu takımlar arasındaki güç dengeleri oldukça yakın diyorum. Siirt Yavuzselim, Dikilitaş, Araphan ve Yahya Kemal takımları yukarıdaki dengeleri değiştireceklerdir. Gümüşsuyu, Muratbey ve Yenibosna takımları da lige tutunmak için çaba sarf ederler görüşündeyim. Elbette bizi yanıltabilirler de.


3. Grup


Bir alanın elinde kalan grup daha. Güç dengeleri birbirine yakın takımlar. Bu grupta şampiyonu psikolojik etkenler belirler diyorum.Sakin olan yürür gider. Zorlu bir grup. İstanbul Sahilspor, Kağıthane, Siirtgücü (Resmi olarak kağıt üzerinde Sultanbeyli Uzundere. Dernek isim değişimi sezona yetişmedi), Yeniköy, Kuştepe, Gazi Mahallesi takımlarının zirve yarışında kıyasıya mücadelesi olacaktır. İddialı kadroları ile Sahil, Kağıthane ve Siirtgücü ön plana çıksa da bu ligin temel taşları tabiri caizse Shakhtar Donetsk'i Gazi Mahallesi, taraftar gücü ile ön plana çıkan Kuştepe ve genç dinamik kadrosu ile Yeniköy adından söz ettirir. İstanbul Güngören, Sütlüce, Rami ve Üsküdar Anadolu takımları dengeleri değiştirir. Geçtiğimiz sezonun flaş takımı Mahmutbey ile Pazariçi Köprülüspor'un lige tutunmak için mücadele edeceklerini düşünüyorum. Yukarıdaki takımlardan alacakları puan ya da puanlarla üstten birilerini alta çekerek lige tutunurlar diyorum. Bütün mesele öncelik olarak orta sıradaki ve alttaki takımlardan puan almak olmalı. Malumunuz geçtiğimiz sezon 4 büyüklerden de puanlar alan Gençlerbirliği orta ve alt sıralardaki rakiplerine puan kaybedince ligden düşmüştü. 


4. Grup


Birbirinden kaliteli ekiplerin olduğu bir grup. Favorilerin Anadolu yakasından olacağı düşüncesindeyim. Fakat bu ligde son üç sezondur adından söz ettiren Irmakspor, Küçükçekmece İdman Yurdu ve İstanbul Bafraspor takımlarını göz ardı etmemek gerekir. Atlas (İstanbul Malatyaspor'un isminin değişmesiyle ligdeler), Cevizli Anadolu ve sadece formasının birçok maçta puan aldığı Beykoz ile Feriköy'ün bulunduğu müthiş bir grup izleyeceğiz. Evet tarihi çınarlar eski güçlerinde değiller lakin kendi sahalarında oldukça etkililer. Keza Kaynarca takımı da geçen sezon son maçta lige tutunurken iç saha avantajını çok iyi kullanmıştı. Bu sezon da evinde alacakları puanlarla tutunabilirler. Sultanbeyli ekibi de bu grupta dikkat edilmesi gerekilen bir takım. Genç kadrosu ile Bağlarbaşı, Hasköy ve İstanbul Bulancak'ın üst sıralar için evinde puan kaybetmemeleri gerekir düşüncesindeyim. Üst tarafından ziyade alt tarafının merak konusu olacağı bu grupta evinde puan vermeyen lige tutunur diyorum.


5. Grup


Ateşten gömleğin yer aldığı bir grup daha. Levent, Başakşehir, Arnavutköy Belediye,Soğuksu, İFA ve Avcılar Belediyespor'un zirve yarışı içerisinde olacağı düşüncesindeyim. Deplasmandan puan ya da puanlar çıkaran ligi göğüsler. Albayrak, Dolayoba ve Karabekir'in zirveyi şekillendirek ekipler. Reşitapaşa, Davutpaşa ve Merkezefendispor'un grupta işlerinin zor olduğunu görüşündeyim. Zirve yarışı için de tempolu futbolu sahaya kim yansıtırsa o işi bitirir.


6. Grup


Birbirine denk ekiplerin olduğu grupta her takım birbirini yenebilecek güçte. Kısıtlı da olsa kurduğu kaliteli kadro ile Küçükköy, geçen sezonun iskeletini koruyan İstanbul Sinop, genç ve dinamik oyuncuları ile Yıldırım Bosna, birçok üst düzey topçusu ile İstanbul Kayaşehir bu grubun zirve yarışında olurlar. Mecidiyeköy ve Kartalgücü de zirveyi zorlayacak ekipler arasındalar. İstanbul Mesudiyespor, Barbaros ve Kulaksız Ok'un alt sıraların üstünde mücadele edeceklerini, Denizköşkler,Çantaköy ve Şirintepe'nin de alt sıralardan kurtulma mücadelesi vereceği düşüncesindeyim. Ama bu benim düşüncem tabii.


7. Grup


Denk güçlerin olduğu bir grup. Üst sıraları zorlayacak ekipler ile alt sıralardan kurtulmak için mücadele verecek takımlar arasında uçurum yok. Kavacık, Bakırköy ve Dudullu takımlarını bir adım önde görüyorum. Piyalepaşa, Şafak ve Kurtköyspor da zirve yarışını değiştirebilecek ekipler. Türk Telekom, Kartaltepe, Hamidiye, Silivri Alibey ve 1453 Fatih Gençlik SK ekiplerinin lige tutunmak için mücadele edeceklerini düşünüyorum.


8. Grup


Süper Amatör Lig'in son grubunda da güç dengesi eşit. Çıksalın, Çamlıca, İstanbul Ağrı ve Sekbanlar SK bu grupta zirve yarışında olurlar. Yıldıztabya, İstiklal,Kanarya sürprize açık takımlar. Üstleri de zorlayabilirler, altlarda da mücadele edebilirler. Eski gücünde olmayan Kocasinan ve Kadırgaspor'un lige tutunmak için Tuzla Şifaspor ve İstinyespor ile yarış içinde olacaklarını düşünüyorum.


NeStAVaRRo  

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...