Salı, Ağustos 28, 2018

'Yedikule sahası Yedikulelilerindir'

İstanbul 1.Amatör Lig'de yer alan Yedikulespor camiası yaklaşık 500 kişinin katılımı ile gerçekleşen kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi. Sahalarına yıkım kararı alınan Yedikuleliler 'Yedikule sahası Yedikulelilerindir' sloganı ile başlattığı kampanya ile seslerini duyurmayı başardı.


Yedikule camiasını bir araya getiren organizyona katılım oldukça fazlaydı.Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi temsilcilerinin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi geçmiş dönem milletvekili Gülay Yedekçi ile bu dönem Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili seçilen Turan Aydoğan kahvaltıya katılan isimlerdi. Kadırgaspor, Davutpaşaspor, Samatyaspor, Yeni Gayretspor ve Merterspor'un yanı sıra birçok kulüp temsilcileri de kahvaltıya iştirak etti. 


Yedikule camiasına desteklerini gösteren Adalet ve Kalkınma Partisi mahalle sorumlusu Maşallah Bastık, Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlarının yanı sıra Kadırgaspor Başkanı Cemalettin İnanç sabahın ilk saatlerinden itibaren organizasyonun içinde olan isimlerdi.


Ozan: Devletle bir sorunumuz olmadı, olamaz
Kahvaltı sonrasında konuşma yapan Yedikulespor As Başkanı Ozan Derya şunları söyledi: ''Tüm gelen misafirlere teşekkürlerimi iletirim. Bütün siyasi parti temsilcilerine, kulüp başkanlarına, bizleri yalnız bırakmayan Yedikulelilere de minnetlerimi sunarım. Yedikulespor kurulduğu 1944 yılından itibaren 74 yıldır faaliyetini sürdürmektedir.
1964 yılından bu yana sportif amaçlarla kullandığımız bu sahayı, daha fazla fonksiyon katarak Yedikulelilerin hizmetine sunma amacıyla yapılandırmak çabasındayız. Marmaray çalışmaları sırasında şantiye araçlarının ve malzemelerinin depolanması amacıyla kullanıldığı 2006 yılından 2014 yılına kadar geçen sürede, müteahhit terkinine rağmen şantiye artığı beton ve sair artık atık maddelerin varlığı sebebi ile bu güne kadar sahamızı kullanamadık. Bizlerin devletin hiçbir kurumu ile bir derdi olmadı, olamaz.Bu sahanın harfiyat taşımasını sağolsun İstanbul Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdi. Telleri ve düzenlemesini İBB ve Fatih Belediyesi yaptı. Zabıta Müdürlüğü ellerinde geçerli bir neden ve yetki olmadan 64 yıldır yasal kiracısı olduğumuz yerden bizleri çıkarmaya çalışıyor. Sadece kanunu düstur edinen insanlarız. Kanun gereği haklılığımızı savunacağız.


"Süver'e teşekkür ederiz"
Kısa bir süre önce Fatih Belediye Başkanımız Sayın Hasan Süver'in mağduriyetimizi sahiplenip, kişisel ve kurumsal katkıları ile Marmaray şantiye artıkları sahadan kaldırıldı. Bizler de zorunlu olarak ara verdiğimiz sportif amaçlı faaliyetlerimize sahamızda devam edeceğiz. Kendilerine teşekkürlerimizi sunarız. 


Yedikulespor olarak sadece futbol branşında değil birçok spor branşında da hazırlıklarımız vardır. Biz bu kulübü sosyal ve kültürel alanda geliştirmek için buradayız. Amacımız Yedikule Spor Akademisi kurmak olacaktır.


"Tesisimiz 30 Eylül'de açılıyor"
Ayrıca unutulmaya yüz tutmuş yazlık sinema geleneğimizi tesislerimizde devam ettirmek istiyoruz. Yedikulespor'un sportif, sosyal ve kültürel etkinliklerin platformu olacağını, tesis açılışının da 30 Eylül 2018 tarihinde büyük bir şenlik eşliğinde Yedikule Spor Kulübü adına müjdeliyoruz. 
Ailelerin bir arada olduğu, dostane şekilde yaşadığımız bir ortam hazırlamak istiyoruz. Açılışımızın hemen sonrasında sahip olduğumuz değerlerden biri olan denizimizden yüzme,yelken, sörf, kürek gibi su sporlarına da yöneleceğiz. Bunların hepsini bir yapabiliz. Tek ihtiyacımız Yedikulelilerin bunları istemesi ve destek vermesi. Mali kaynaların bulunması zor değil. Manevi desteğiniz bizlere yeter.''


MUHABİR:ERDEM SAĞOLAN


 


 

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.