Cumartesi, Ağustos 11, 2018

Irmak mağlubiyetle tanıştı

Sabah güneşinin yarım yamalak yüzüme vurduğu saatte alınan hazırlık maçına kayıtsız kalamadım ve suratıma çarptığım az su ile Zeytinburnu derbisinin yolunu tuttum. 


Takımlarda haklı; bu sıcakta ya sabah erken yada akşam geç top oynayabilirler. Oynadığı 4 hazırlık maçında da mağlubiyet yüzü görmeyen Irmakspor ile yaptığı flaş transferlerle sezona hazırlanan Batı Trakya Türkleri SK bu sabah saat 10'da Merkezefendi Stadı'nda karşı karşıya geldi. Tribünde sallamak için yerini almış taraftarları bekledim ama nafile bu saatte futbolcular bile zor kalkmış maça gelmişti hatta bazıları uyanamadan gelmiş...Dipnot:bazıları ise uyumadan;)

Bu hazırlık maçlarında en takıldığım şey hakemler. Sağolsun her takımın fedakar bir hocası yada yönetcisi, olmadı taraftarı maçı idare ediyor. Ancak herşeye bütçe ayıran takımlarımız bir zahmet İHK'ye başvursun da hakem istesin hadi onu yapmıyorlarsa bile; son dönemde profesyonel maçlarda bile gördüğümüz tabiri itibari ile söylüyorum korsan hakem triosunu çağırsınlar en azından oyuncular daha motive olur. 4 hazrılık maçında da yenilmeyen Irmakspor ikinci yarıda Levent'in penaltı golüne engel olamayınca sahadan 1-0 yenik ayrıldı.

Bundan önce izlediğim Irmakspor takım üzerinde birkaç değişikliğe gitmiş. Cahit hoca bu ligi çok iyi biliyor. Birkaç takviye yapmış ve yeni  oyuncular da alacakmış. Pardon eskiden takımında oynayan oyuncuları geri getiriyor, faydalı transferler... Diri ve genç takım. Defans hattı tecrübeli isimlerden kurulu. Orta alanda ayağına top yakışan oyuncular var, kanatları adeta uçak. İleri ucun en büyük handikapı zamansız şutlar ve zamanında verilmeyen paslar. Kısaca finalleri yok. O sıkıntıyı da çözerlerse her grupta kafaya oynarlar. İleri uçta Mahzun'a parantez açıyorum. Aşırı güçlü, şut kabiliyeti de var. Oyun bilgisi gelişirse aranan forvet olur ki; Cahit hoca bu çocuğu parlatacaktır.

Batı Trakya Türkleri SK ayağa toplarla çıkmaya çalışıyor. Sinan hoca iskeleti korumuş. Defans hattı iyi, bir eksikleri sol taraf. Orta alanda ayağına hakim oyuncuları transfer etmişler, temiz ayakları var ama tempoları yok. Kısa pasları iyi yapan bir ekip.Pas pas pas ama bir yere kadar. İleri uca takviye şart gibi gözüküyor. Tempo tutarlarsa, üç bölgeye de birer adam gelirse Batı Trakya da adından söz ettirir. Özellikle tecrübeli oyuncu Ulaş'a parantez açalım. Hazırlık maçıymış, ikinci takım girmiş, gençler oynuyormuş, hava sıcakmış, güneş yakmış hiçbirşey farketmiyor. İnanılmaz mücadeleci ve hırslı. Tam bir cesuryürek. Hele o adrese teslim uzun topları. Karşıdan bakıldığında ''abi kalın değil mi ya o stoper'' diyenleri duyar gibyim. Adam kalın değil geçilmez bir duvar gibi. 200 kusur prof maçı olduğunu çok belli ediyor. Sordum takımın en çok çalışanı dediler, takımın en iyi transferi olarak duruyor. 

MUHABİR:ERDEM SAĞOLAN

     

Hiç yorum yok:

Genç Kartaltepeliler depremzedeleri unutmadı

Genç Kartaltepeliler taraftar grubu, bu bayramda da deprem bölgesini unutmadı.