Cumartesi, Ağustos 18, 2018

Düşmez: Amatöre verilen bütçeye tüm ligler karşı

TFF Yönetim Kurulu Üyesi, TASKK ve İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez, amatör transfer bedellerinde bu yıl da indirime gittiklerini belirterek, bu durum üstlerde rahatsızlık yaratsa da mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.


İstanbul Süper Amatör Lig kura çekiminde konuşan Başkan Düşmez “Göreve geldiğimizde amatör liglerde transfer bedeli 750 TL idi. Enflasyon rakamları uygulansa amatör liglerde transfer bedelinin bu sezon 1650 TL olması gerekiyordu. Biz ne yaptık? Kademeli olarak indirime gittik. Geçen sezon 250 TL’si TFF’ye 200 TL’si TASKK’a olmak üzere transfer bedeli 450 TL idi. Bu sezon 400 TL’ye indi. Bunlar belli kesimlerde rahatsızlık yarattı. Bakmayın, amatöre verilen bütçeye tüm ligler karşı. Biz oralarda görevli olmasak amatörlerin adı anılmayacak” diye konuştu.


Amatör futbolun en temel iki sıkıntısı olan transfer bedelleri ve sağlıkçı konularını çözdüklerini belirten Düşmez, çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.



Bakandan söz alındı
İASKF’nin gelirlerini mümkün olduğunda kulüplere kanalize ettiklerini belirten Düşmez “İASKF’nin 40. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle bu sezon üye kulüplerimizin katılım bedellerini biz ödüyoruz. En çok bize gelen sorulardan biri, ‘TFF veya bakanlık neden amatör kulüplere maddi yardımda bulunmuyor?’ şeklinde. Bakınız Türkiye’de futbol özerk olduğundan kulüplere direkt maddi yardım söz konusu değil. Biz ne yaptık, bir önceki Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’tan ricacı olduk. Futbol dışında iki branşta daha federe olan kulüplere maddi yardım yapılması için söz aldık. Her kulüp lisanslı sporcusu kadarıyla 4-6 bin TL arası yardım alacak. Başvuru süresinin uzatılması için sayın Bak’tan söz almıştık. Biliyorsunuz bakanlık değişti. Biz kulüplerin mağdur olmaması için bu geçiş döneminde girişimlerimizi düzenli olarak sürdürüyoruz” dedi.


Haber: Efkan Bucak - Erdem Sağolan

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.