Pazartesi, Ağustos 20, 2018

Beylikdüzü ikinci yarıda güldü

Sabah izlediğim Sahilspor-Maltepe maçı sonrasında amatör maç finalimi Irmakspor-Beylikdüzü ile sonlandırdım. Amatör diyorum çünkü akşama milyon avroların havada parande attığı Süper Ligimizi izlemek için yerimi alacaktım. Merkezefendi Stadı'na vardığımızda tribünde rakiplerini izleyen hocaları aradım ki; tahmin ettiğim gibi çıktı. Çekirdeğini, bisküvisini yanına da soğuk çaylarını eksik etmeyen sallama profesörleri topçuları da görünce tamam bu maç tadından yenmez dedim...


İlk yarıyı Yusuf'un golü ile önde kapatan Irmakspor oldu ama Beylikdüzünü'nün tecrübeli ayakları Ender(2) ve Semih skoru 3-1'e getirdi. Ender'in uzak mesafeden golü gözlerin pasını sildi. Maçın sonunda noktayı Irmakspor'un Halide Edip Adıvar'dan geri aldığı Alaattin söyledi. Uzak direğe öyle bir vurdu ki; maç o anda bitmeliydi. 


Irmakspor bir önceki gün oynadığı Yenibosna maçının kadrosunu tamamen değiştirmiş, gencecik çocukları oyuna sürmüştü. Direneceklerini tahmin etmiyordum fakat yanıldım. Bu Cahit hoca çocukları ne ile nasıl motive ediyor anlayamadım. Çocuklar çift ciğerle mücadele ettiler. Tabi ilerleyen dakikalarda tecrübe eksikliği bariz belli oldu. 4 oyuncusu izinli olan Zeytinburnu temsilcisi için görüşlerim aynı. Hiçbir takıma kolay teslim olmazlar. Öne geçerlerse ileri uçtaki hızlı oyuncuları ile gruplarında adından söz ettirirler.


Beylikdüzü takımı da oldukça kaliteli oyunculara sahip. Top neredeyse tüm oyuncuların ayağına yakışıyor. Çok zorlu bir gruptalar. İşleri kolay değil fakat iyi takımlar. Erdal hoca alternatifli kadro kurmuş. Hücum anlamında biraz daha iyi olurlarsa 1.grupta zirveyi kovalarlar. Orta sahaları oldukça teknik. Defans anlamında ise tek hamlelik oyuncular var. Tecrübe abidesi Sait ve Volkan ilk müdahaleleri kaçırmadıkları sürece sorun yok. Kanat oyuncuları da sürekli oyunun içinde. İlk yarı organize olamasalar da özellikle ikinci yarıda oynadıkları futbol umut verdi.


MUHABİR:ERDEM SAĞOLAN

Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...