Cuma, Temmuz 27, 2018

B.İ.S.K. kime hizmet ediyor?

“B.İ.S.K.” açılımı Beykoz İlçesi Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği… Adından da anlaşılacağı üzere amacı Beykoz amatör spor kulüplerini desteklemek ve haklarını savunmak olan bu dernek bence maalesef geldiği noktada artık istenilen amaca hizmet edememekte ve kabul edilebilirliği kulüpler tarafından sorgulanmaktadır.


Özellikle geçtiğimiz sezon başta Beykozspor, Soğuksuspor, Çubukluspor ve Paşabahçe olmak üzere bir çok takım gerek federasyondan gerekse hakem kararlarından fazlasıyla veryansın ettiler.


Aşırı saha kapama cezaları, (Örnek olarak Soğuksuspor-Ortaköy maçı grubun kaderini belirleyecek bir maç iken maçın oynanacağı haftanın son günü olan Cuma günü Saat 15.00 sularında Soğuksuspor’a maçın seyircisi oynanacağı bilgisi federasyon tarafından tebliğ edildi… Soğuksuspor bu karara itiraz dahi edemedi.Soğuksu seyircisiz oynadığı maçı kaybetti ve 1 puan farkla klasman grubunu kaçırdı) tarafsız maçların Avrupa yakasında çok uzak sahalara verilmesi,(2015-2016 sezonunda Kanlıcaspor süper amatör ligde oynarken saha kapama cezası almıştı. Kanlıcaspor maçlarını Avrupa yakasında neredeyse rakiplerinin evinde oynamıştı.Kanlıcaspor o sezon küme düşmüştü). Kavacıkspor’un Klasman Grubunda birçok maçta aşırı hakem hatalarıyla karşılaşması,net penaltılarının verilmemesi, rakip takım kalecisinin topa ceza sahası dışında elle müdahale etmesine rağmen sarı kartla cezalandırılması,Paşabahçe Başkanı Coşkun Okur’un kulübünün hakkını savunması sonrası hak mahrumiyeti cezası alması gibi haksızlıklara rağmen B.İ.S.K. Başkanının ve yönetiminin bu kadar haksızlığa rağmen hiçbir açıklama yapmaması ve kulüplerin haklarını savunmaması 'B.İ.S.K. neden var' tartışmalarını defalarca gündeme getirdi.


Beykoz ilçesinde 100 yılı aşkın süreyle Türk sporuna hizmet eden kulüpler var. Bu kulüplere hizmet etmek ve haklarını korumak için kurulan bir kurumun bu kadar haksızlık karşısında adeta kayıtsız kalması tepkilere neden olmakta. Beykoz kulüpleri haksızlığa karşı haklarını koruyan ve gerektiğinde kimseden korkmadan masaya yumruğunu vurabilecek bir B.İ.S.K. arzulamakta.


Şahsi kanaatim B.İ.S.K. yönetiminde yer alan yöneticilerin aynı zamanda Federasyonda görev alması, bazı yöneticilerin de kulüplerde aktif rol almamasından dolayı görevlerini hakkıyla yapmalarına mani olmaktadır.


Bunun gibi birçok sebepten dolayı kulüp idarecilerinin sabırları taşmış ve 01.07.2018 tarihinde yapılan seçimli olağan B.İ.S.K. genel kurulunu tam 21 Beykoz Kulübü protesto ederek katılım sağlamamıştı. Bu sebeple tam bir kucaklaşma ve kulüplerin bütünlüğü olmadan B.İ.S.K. Genel Kurulu yapılıp yeni yönetim ve başkan seçildi.


B.İ.S.K.’in yönetim anlayışını protesto eden bu 21 kulüp ortak bir deklerasyon yayınlayarak mevcut başkanın eski sistemle yürümek istemesi, kulüp başkanlarının görüş ve önerilerini dikkate almamasından dolayı seçimli genel kurula katılmayacaklarını ve birlikten ayrıldıklarını beyan etmişlerdir.


Birlikten ayrılan kulüplerin başkanları geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek konuyla ilgili istişarelerde bulunmuş ve ileriye dönük bazı kararlar aldıklarını Beykoz kamuoyu ile paylaşmışlardı.


“Kulüp Başkanlar Birliği” adı verilen oluşumun önümüzdeki dönemde ilçe spor camiasının önde gelen isimleri ile toplantılar yaparak ilerleyen dönemde yeni bir dernek adı altında ortak bir paydada buluşacağı kulislerde konuşulmakta…


B.İ.S.K.’in yeni sezonda nasıl bir tavır takınacağını ve Beykoz kulüplerine sahip çıkıp çıkmayacağını bekleyip göreceğiz.


Saygılarımla,
Metin YILMAZ

Hiç yorum yok:

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.