Pazar, Temmuz 22, 2018

BAL'dan çekilmişlerdi SAL'a girecekler

Geçen sezon Bölgesel Amatör Lig'de 11. Grup'ta yer alan Bursa Kestel Belediyespor bu sezon bu ligden çekildi. Bu karar, kulüp tarihi açısından bir ilki beraberinde getirdi.


1953'te Çilekspor olarak kurulan, daha sonra Kestel Belediyespor ismini alan, hatta bir dönem 3. Lig'de de mücadele eden yeşil-beyazlı kulüp bu sezon BAL'a girmeme kararı aldı. Kulüp böylece tarihinde ilk kez böyle bir karar aldı.


Yeni gelen yönetimin ağır SGK borçları nedeniyle bu sezon A takıma masraf yapmama kararı aldığı ve öncelikle kulübün ekonomik durumunu düzeltmeyi hedeflediği kaydedildi. Yıllarca A takıma yüklü miktarlarda para harcayan Kestel ekibinin bundan böyle alt yapıya önem vereceği de öğrenildi.


Bununla beraber kulüp, Bursa Süper Amatör Lig'e girme hakkına sahip ve bu hakkını da kullanacağa benziyor. Kestel spor camiasında BAL'dan çekilme kararının tepkiyle karşılanmasının ardından yönetimin önümüzdeki günlerde Bursa TFF İl Temsilciliği'ne başvurarak Bursa Süper Amatör Lig için başvuru yapması bekleniyor.


Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...