Cumartesi, Haziran 02, 2018

Messi'nin veliahtı olmaya aday: Emre Demir


Milli Takım ve Kayserispor U15 takımı futbolcusu Emre Demir,Barcelona'dan sonra PSG'nin davetlisi olarak kampa davet edildi.



 



Geçen mart ayında Barcelona kampına davet edilen,15 Ocak 2004 doğumlu genç yetenek ayrıca Kayserispor profesyonel takımı antremanlarına da katılmıştı.



 



Mersinli olan Emre Demir ve babası Hayrettin Demir'e yakınlığı ile bilinen,Mersin amatör futbolunun duayen ismi Mehmet Uysal ile Emre'nin PSG serüvenini konuştuk.



 



***Hocam ilk önce sizi tanıyabilir miyiz?



- Mersin'in Aladağ köyünde doğdum.İlk ve orta öğretimden sonra,Sakarya Üniversitesi Elektronik /Bilgisayar öğretmenliği okudum. Oniki yaşımda Mersin Binevlersporla birlikte amatör futbolun içine girdim.Sonrasında bazı amatör kulüplerde devam ettim.Ancak üniversite dolayısıyla Mersin'den ayrıldım.



Okuldan sonra amatör futbola ''profesyonel olarak'' iyice bulaştım.Kent Radyo ve İçel TV'de spor programları yaptık. İçel TV'de halen devam ediyoruz. İçel Kent Mektubu Gazetesi'nde bir süre spor editörlüğü yaptım. Mersin Amatör Futbol Derneği Basın Sözcüsü'yüm. Yetenek avcısı ve iyi bir analizci olarak söylerler benim için.Futbol benim için bir yaşam tarzı. Nerede futbol varsa ben oradayım. Mersin için projelerimiz var. Mersinde bitmiş sporu çok başka bir boyuta taşımak istiyoruz. Ve adım adım ilerliyoruz.

  

 



***Sevgili Uysal,bence Emre ileride (ki aslında olmuştur) Türkiye'nin medarı iftarı olacak Emre Demir dosyasında son gelişmeler nedir?



 

-Emre,Barcelona'dan iki haftalık davet aldı. Fakat Barcelona'nın FIFA tarfından 2014 yılında aldığı bir ceza var. Yani 18 yaş altı oyuncuları alamıyor Barcelona. Bundan dolayı iki alt yapı hocasını Kayseri'ye yolluyor Barcelona. Emre'nin gelişimi an ve an takip edilmek isteniyor. Fakat Yönetim değişikliği sebebiyle bu olay gerçekleşmiyor. Sonra Emre Kayseri A takımıyla da antrenmanlara çıkıyor. Tamamen tecrübe kazanması için. Fiziksel olarakta yaşıtlarının üstünde zaten. Akabinde Paris Saint Germain bazı girişimler sonucu bir haftalığına kampa davet etti Emre'yi. Bu dediğim U14 kampı. Vize işlemleri felan derken pazartesi ilk antrenmanına çıktı.Hazırlık maçında 1 gol attı Torcy'ye karşı. Antrenmanlarda da iyi bir performans gösterince bir haftalık kamp 13 Haziran'a kadar uzatıldı Paris ekibi tarafından. Barcelona, Real Madrid, Milan, Juventus gibi takımların U14 ekipleriyle bir hazırlık turnuvasına katılacaklar. Ve Emre'de bu turnuvada yer alacak.Şimdilik her şey yolunda gidiyor.

 

 ***Hocam, Emre'nin tekrar Barcelona'ya gitme olasılığı nedir?



-Barcelona ile yapılmış resmi bir sözleşme yok.Yani Paris isterse alabilir.



 



***Kayserispor'un tavrı nedir peki?



-Kayseri ekibi elbette her türlü desteği vermeye hazır Emre'ye.Ama,kulüpler arası bazı olaylar da vardır.Yani profesyonel imza olaylarında yüzde hesabı gibi,sonraki satışlardan pay alma gibi,yani hep olağan şeyler.Tabi önce Emre'yi istemesi lazım PSG'nin.

 

  
 




***Paris'te Emre'nin yanında çok tecrübeli bir menajer olan Özgür Yazlamaz var...



-Özgür Bey,Emre'ye çok yardımcı oluyor.Bir ağabey şefkati ile yaklaşıyor Emre'ye. Emre için büyük bir şans Özgür Bey. Özgür Bey'in yakın dostu olmamız da bizim en büyük avantajımız haber alma konusunda. Ben de,istediğim zaman hemen kendisiyle hem de babasıyla görüşebiliyorum.Emre'nin yetenekleri olağanüstü.Ayrıca babası da Emre için büyük bir şans..Dediğim gibi şu anda herşey yolunda gidiyor!

 

Muhabir:Arif Doğan

 

 


 

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.