Cuma, Mayıs 04, 2018

'Takımım sürekli ırkçılığa maruz kalıyor'

Üsküdar ilçesinde faaliyet gösteren Selami Ali Yeşil Sahaspor’un başkanı Özkan Oğuzatak, neredeyse her maçta ırkçılığa maruz kaldıklarını belirterek “Futbolcularım soyunma odasında ağlıyor. Böyle giderse takımımı ligden çekeceğim” dedi.


Üsküdar Belediyesi’nin de desteğiyle, İstanbul’un suç oranı yüksek yerlerinden Selami Ali Mahallesi’nin gençliğinin entegrasyonuna yardımcı olmak amacıyla bir nevi sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçen Selami Ali Yeşil Saha SK, şu sıralar sıkıntılı günler geçiriyor. Başkan Özkan Oğuzatak, birçok maçta ırkçılığa maruz kaldıklarını öne sürerek, “En son U17 maçımızda Küçükyalı Yelkenspor futbolcuları benim oyuncularıma ‘Çingeneler’ dedi. Bizzat ben kendim duydum, saha komiseri Can Telci de şahit. Kendisi gitti hatta rakip takımın antrenörüne ‘Futbolcularınızın bu yaptığı çok ayıp’ dedi. Ancak öğretmen olduğunu öğrendiğimiz sayın antrenör usulen bile olsun futbolcusunu uyarmaya gerek duymadı. Üstüne de bana el kol hareketi yaptı. Konuyla ilgili TFF İstanbul İl Temsilcisi Ali Tanrıyaşükür’ü aradım. O da ‘Ayıp etmişler’ dedi. Ama bu ilk değil, A takım olsun alt yapı olsun neredeyse her maç ayrımcılığa, ırkçılığa maruz kalıyoruz. Nereye maça gitsek en az üç ekip otosu oluyor” ifadelerini kullandı.


Oyuncularımı teskin edemiyorum
Son karşılaşma sonrası futbolcularının soyunma odasında “Başkanım bize çingene diyorlar” diye ağladığını belirten Oğuzatak “Oyuncularımı teskin etmekte zorlanıyorum. Eğer TFF bunlara göz yumarsa takımı ligden çekeceğim. Parasız pulsuz üç kategoride liglerde mücadele ediyoruz ama kimse benim futbolcularımın gururu ile oynayamaz” ifadelerini kullandı.
Geçmişte hem Selami Ali Mahallesi’nin hem de kulüplerinin kötü bir adı olduğunu belirten Başkan Oğuzatak “Bu imajdan kurtulmaya çalışıyoruz. Son yıllarda burada kötü olan her şeyi temizledik. Tertemiz bir ekibimiz var. Bu yıl U17 ve U11’de takım çıkarıyoruz. Biz bu mahallenin gençlerine spor yaptırmaya çalışırken bize yapılan muamele hoş değil” dedi.


Gerekirse TFF'yi basarım
Konuyu TFF İstanbul İl Temsilciliği’ne taşıdığını ancak destek göremediğini belirten Oğuzatak “Sayın Ali Düşmez, Ali Tanrıyaşükür ve Ufuk Tatar’ın konuya ilgisizliği bizi hayal kırıklığına uğratmıştır. Ancak kamuoyunun şunu da bilmesini istiyorum. Bize pislik yapan kulüpler artık hesabını verecek. Bir daha ırkçılık olursa, bir daha ilgisiz kalınırsa gerekirse TFF’yi basarım” diye konuştu.


Tanrıyaşükür: Yapabileceğimiz fazla bir şey yok
Konuyla ilgili ulaştığımız TFF İstanbul İl Temsilcisi Ali Tanrıyaşükür ise “Sayın Özkan Oğuzatak bize durumu anlattı. Ben de Yelkenspor Kulübü’nü aradım. Kendileri her maç içinde olabilecek sürtüşmelerin yaşandığını ifade ettiler. Benim de yapabileceğim bu kadar. Olaya tam vakıf olamadığımızdan, raporlara geçen bir konu olmadığından yasal bir eyleme geçmemiz söz konusu olamaz. Biz sadece Yelkenspor’u arayıp Yeşil Sahaspor’un konuyla ilgili rahatsızlığını dile getirdik” dedi.


Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...