Salı, Nisan 03, 2018

Peki şimdi ne olacak?

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman gruplarında son hafta maçları haftasonunda oynanacak.Maçlar sonunda Vefaspor'dan sonra BAL bileti alan 3 takım belli olacak.


Klasman A grubunda iki bilete 3 aday


Grupta en avantajlı takım 1877 Alemdağspor. Çekmeköy temsilcisi son haftaya girerken 17 puanla zirvede. Onu 16 puanla Beşyüzevlerspor ve 14 puanla Büyükçekmece Belediyespor takip ediyor.
Son hafta grupta iki önemli maç oynanacak.
1877 Alemdağspor-Beşyüzevlerspor ve Leventspor-Büyükçekmece Belediyespor maçları biletlerin sahibini belli edecek.
1877 Alemdağspor için oynayacağı maçtan alacağı 1 puan hem BAL'a çıkma hemde grup şampiyonluğu için yeterli olacak.İkinci sıradaki Beşyüzevlerspor'a ise BAL için 1 puan yeterli.Maç berabere biterse iki takımda BAL biletini cebine koyacak.Beraberlik halinde Büyükçekmece Belediyespor maçını kazansa bile ikili averajla ikinci bilet Beşyüzevlerspor'un olacak.


Zira 14 puanla 3.sırada bulunan Büyükçekmece Belediyespor, Beşyüzevlerspor mücadelesi 4-0 Beşyüzevlerspor lehine sonuçlanmış ve ikili averaj üstünlüğü Beşyüzevlerspor'a geçmişti.
Beşyüzevlerspor takımının maçı kazanması halinde ise grubu Beşyüzevlerspor şampiyon olarak tamamlayacak. Büyükçekmece Belediyespor'da Leventspor'u yenerse 1877 Alemdağspor ile Büyükçekmece Belediyespor 17 puanda grubu tamamlayacağı için 1877 Alemdağspor ile Büyükçekmece Belediyespor lig ikinciliği için baraj maçı oynayacak.(Aralarındaki maç 2-2 sona erdi)


Maçı 1877 Alemdağspor kazanırsa Beşyüzevlerspor'un lig ikinciliğini kaybetme riski var. Eğer Büyükçekmece Belediyespor oynayacağı maçı kazanırsa ve Beşyüzevlerspor yenilirse lig ikinciliğini kazanan ve BAL'a çıkan ekip Büyükçekmece temsilcisi olacak.


Bu durumda Beşyüzevlerspor grubu 3.tamamlayarak BAL'dan gelen bir takımla play out oynayacak.


Leventspor ise maçın sonucu ne olursa olsun Bölgesel Amatör Ligde bulunan bir ekiple play out oynayacak ve kazanırsa Bölgesel Amatör Lige yükselecek.


Vefa tamam şimdi sıra diğer takımlarda


Klasman B grubunda Vefaspor'un ardından ikinci bileti kazanmak için 3 takım mücadele ediyor.


Grupta ilk ikiyi garantileyen Vefaspor 16 puanla haftaya lider giriyor. İkinci sırada 15 puanlı Ataşehir Çamolukspor, 3.sırada 14 puanlı Küçükyalı Yelkenspor,4.sırada ise 13 puanlı İFA spor 5.sırada 10 puanlı İstanbul Bafraspor bulunuyor.BAL'a çıkmayı garantileyen Vefaspor'a grup şampiyonluğu için galibiyet yeterli.Hatta Ataşehir Çamolukspor- Küçükyalı Yelkenspor maçı berabere biterse yada Küçükyalı Yelkenspor kazanırsa Vefaspor'a oynayacağı Sekbanlarspor maçında alacağı 1 puan bile grup şampiyonluğu için yeterli olacak.(İkili averaj Vefa 1 Küçükyalı Yelken 0)
Vefaspor'un yenilmesi halinde Ataşehir Çamolukspor-Küçükyalı Yelkenspor maçını kazanan grup şampiyonu olarak BAL'a çıkacak.


Ataşehir Çamolukspor-Küçükyalı Yelkenspor maçı berabere biter İFA Spor,İstanbul Bafraspor'u yenerse grup ikinciliği için Ataşehir Çamolukspor ile İFA Spor baraj maçı oynayacak. (Aralarındaki maç 3-3 sona erdi)
İFA Spor İstanbul Bafraspor maçı berabere biterse İFA Spor 4.olarak play out oynama hakkı kazanıyor.
İFA Spor,İstanbul Bafraspor maçını İstanbul Bafraspor kazanırsa İstanbul Bafraspor 4.sırada yer alarak BAL'a yükselme play out maçı oynama hakkı kazanıyor.


Görüldüğü gibi kalan 3 bilet için birçok aday var.
Haftasonunu merakla bekliyoruz.Bakalım haftasonunda önümüze nasıl bir tablo çıkacak ve BAL biletini hangi takımlar alacak.


MUHABİR:ÜMİT YILMAZ

Hiç yorum yok:

Küçüksu Rasathanespor 7'de 7 yaptı

İstanbul 2. Amatör Lig 15. Grup'ta lider Küçüksu Rasathanespor sahasında Poyrazköy Gençlikelispor'u 3-1 yenerek 7'de 7 yaptı.