Pazar, Mart 04, 2018

Sekbanlarspor Fatih'le siftah yaptı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman B grubu 4.hafta mücadelesinde İstanbul Mesudiyespor ile Sekbanlarspor Beyoğlu Stadı'nda karşılaştı.

Karşılaşmayı Sekbanlarspor 1-0 kazanarak haftayı 3 puanla haftayı kapattı.

Afrin'de şehit olan askerlerimiz için yapılan 1 dakikalık saygı duruşundan sonra başlayan müsabakada ilk 30 dakika pozisyonsuz geçti. Bu bölümde iki takımda temkinli futbolu tercih etti.

Neredeyse tamamen orta saha mücadelesi şeklinde oynanan bu bölümde İstanbul Mesudiyespor topa daha fazla sahip olan takımdı.

İki takımda çok sık faul yapınca ve top kaybı yaşayınca ataklar olgunlaşamadan sona erdi.

Karşılaşmanın ilk ciddi atağında Sekbanlarspor golü buldu.

34.dakikada Sekbanlarspor,İstanbul Mesudiyespor cezasahasının yaklaşık 15 metre uzağında sol taç çizgisine yakın bölgeden serbest vuruş kazandı.

Yapılan ortaya penaltı noktası üzerinde bomboş pozisyonda kafayı vuran Fatih Sekbanlarspor'u öne geçiren golü kaydetti 1-0

36.dakikada gelişen İstanbul Mesudiyespor atağında penaltı noktası üzerinde Umut'un vuruşunda savunmaya çarpan top kornere gitti.

42.dakikada sağ kanattan gelişen Sekbanlarspor atağında Hamza'nın ortasında ceza sahasının hemen içerisinde topu kontrol eden Fatih düzeltip vurdu. Kaleci Oğuz soluna gelen topta gole izin vermedi.

58.dakikada gelişen Sekbanlarspor atağında altıpas çizgisi üzerinde topla buluşan Fatih'in vuruşunda kaleci Oğuz topu kornere çeldi.

63.dakikada gelişen Sekbanlarspor atağında sol kanattan yapılan ortaya arka direkte Vahap Deniz kafayı vurdu. Kaleci Oğuz direk dibinde gole izin vermedi.

69.dakikada İstanbul Mesudiyespor takımı sol kanattan serbest vuruş kazandı. Yapılan ortayı ceza sahası çizgisi üzerinde kontrol eden İshak Saruhan'ın vuruşunda top direğin üzerinden auta gitti.
84.dakikada sağ kanattan ceza sahasının hemen dışından İstanbul Mesudiyespor frikik atışı kazandı.Vedat'ın vuruşunda top direğin üzerinden auta gitti.

Karşılaşma 1-0 Sekbanlarspor lehine sona erdi.

Sekbanlarspor oynadığı 3 maç sonunda gruptaki ilk puanlarını alırken, İstanbul Mesudiyespor oynadığı 4 maç sonunda 1 puanda kaldı.

Maçtan notlar ve analiz
Karşılaşmayı yaklaşık 200 civarında seyirci takip etti.

Mutlak galibiyete ihtiyacı olan iki takımın mücadelesinde kazanmayı daha çok isteyen Sekbanlarspor takımı maçı kazandı.

Oyun daha fazla orta saha mücadelesi şeklinde oynanırken pozisyon anlamında kısır bir mücadele oldu.

Sekbanlarspor takımı ortasahada yaptığı presle İstanbul Mesudiyespor ortasahasına top yapma şansı vermedi.

Bu sonuçla Sekbanlarspor takımı kalan haftalar için umutlanırken İstanbul Mesudiyespor'un ümidi mucizelere kaldı.

İstanbul Mesudiyespor takımında oyuncuların arasındaki uyumsuzluk göze çarparken,Sekbanlarspor takımı oyuncularının birbirleriyle uyumu ve yardımlaşması maçı kazanmalarında önemli bir rol oynadı.

Sekbanlarspor kalecisi belki de hayatının en rahat maçını oynadı. Kaleyi tutan tek bir top olmayınca maçı kurtarış yapmadan ve neredeyse yere yatmadan bitirdi.

İstanbul Mesudiyespor takımında kaleci Oğuz Filik yaptığı kurtarışlarla ayakta kalan tek oyuncuydu.

Maçın fotoğrafları için tıklayınız

HABER: ÜMİT YILMAZ
FOTOĞRAF: MUSTAFA KAYNAK

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...