Perşembe, Şubat 08, 2018

Yeni Malatya'ya niyet, Beyoğlu Yeniçarşı'ya kısmet

İki kişilik bir suç şebekesi... Hedefte Brezilyalı futbolcular var. Karı-koca yaklaşıyorlar, tanışıyorlar. Aylarca yardımcı olup güven kazanıyorlar. Sonra mı? Servet değerinde parayla ortadan kayboluyorlar. Yıllarca ülkemizde forma giyen Vederson ve Bilica da mağdurlardan. Çetenin son kurbanı ise Fenerbahçeli Josef de Souza.


Brezilyalı yıldızın iyi niyeti 50 bin Euro, yani 235 bin TL’sine mal oluyor. Çetenin ilgi alanı yalnızca futbolcular da değil, ülkemize gelen her Brezilyalı onlar için potansiyel bir hedef. Josef’in hikayesi ise filmlere konu olacak cinsten. Malum kişi Hakan K.. Josef’in eşiyle bir alışveriş merkezinde tanışıyor. Brezilyalı olan ama yıllardır Türkiye’de yaşayan eşiyle birlikte; Souza ailesinin güvenini kazanıyor.


Olay da Josef’in 2012’de Gremio’da beraber oynadığı ve çok sevdiği arkadaşı Felipe Nunes’e Türkiye’de takım bulmak zorunda kaldığı andan itibaren başlıyor. Bundan sonrasını isterseniz Nunes’den dinleyelim...

'İlk önce Bolu'ya gittim'
“Brezilya’da işler kendi adıma yolunda gitmeyince Gürcistan’da bir takımdan teklif aldım, oraya gittim, ancak anlaşamadık. Souza ile görüştüm Gürcistan’dayken. O da Andre Santos ile temasa geçti, bir şeyler yapıp yapamayacağımızı araştırdık. Josef de Souza bana bilet aldı. Santos ile buluşup, beraber Bolu’ya gittik. Antrenmana çıktım, başkan da oradaydı. İlk etapta almam gereken ücret yaklaşık 5 bin Euro’ydu aylık. Bir süre bekledim. Ancak devamında Başkan şu an için anlaşma yapamayacaklarını söyledi. Ben de İstanbul’a döndüm ve bir şeylerin çıkmasını bekledim.”


‘Masraflar için para’


“Sonrasında Souza bir arkadaşı olduğunu söyledi. Hakan K. isimli kişi. Bize ilk Süper Lig takımlarından Yeni Malatya’dan teklif geldiğini söyledi. Teklifin yıllık 400 bin Euro olduğunu belirtti. 1+1 yıllık opsiyonlu bir sözleşmeydi. Ancak transfer işlemleri için de sürekli Malatya’ya gidip geldiğini söyledi ve işlemlerin yürütülmesi için de 50 bin Euro istedi. Türkiye’de banka hesabım yok, yanımda da öyle bir tutar yok. Josef’ten yardım istedim ve o da 50 bin Euro’yu verdi.”


 



‘Sahte mail gösterdi’


“O süreçte Malatyaspor’un sportif direktörü Ali Ravcı. Ravcı’nın kendisine sözleşme gönderdiğini söyledi ve bunu da mail ortamında bana gösterdi. Cc’lerde de Ali Ravcı’nın maili var, ismi yazıyor kişi bilgisi olarak. Hakan isimli şahıs da zaten hep kendini güvenilir bir kişi olarak tanıtmıştı. Transferle ilgili bir takım harcamalar yaptığı için de parayı vermekte endişe etmedik. Sözleşmeyi görünce sorun yok diye düşündük. Sonrasında Hakan, ‘bugün yarın, diyerek, ‘teknik direktörle görüştük, Başkan ile görüştük’ diyerek erteledi transferi ve transfer dönemi kapandı, ulaşılamaz hale geldi, ortadan kayboldu.”


‘Malatya’ya sorunca...’


“Daha sonra Malatyaspor’dan direktör Burak Çakır’la konuştuk. Hiç kimsenin kulübe gidip, Felipe Nunes adında oyuncu tanıtmadığını, böyle bir görüşme asla yapmadıklarını söyledi. Ancak iş işten geçmişti.”


‘Kendimi hazır tutmak için Yeniçarşı'ya gittim’


“Transfer kapandıktan sonra profesyonelde oynayamayacağım için İstanbul Süper Amatör 3.Grup’ta oynayan Beyoğlu Yeni Çarşıspor ile görüştüm ve orada maçlara çıktım. Kendimi hazır tutmak için oynadım. Brezilya’ya dönseydim, evde oturmam gerekecekti. Farklı bir deneyim oldu amatör lig. Ama benim artık profesyonel futbola dönmem lazım. Ya Brezilya’da ya da başka bir ülkede. Süper Amatör’de olma nedenimi insanlara anlatmam çok zor oluyor. Dolayısıyla istediğim seviyede teklifler pek olmadı 1. Lig’den. Hedefim tekrar profesyonele geri dönmek.”


‘Yeniçarşı'da oynayan futbolcuları görünce...’


“50 bin Euro önemli bir para ama annemin bana öğrettiği şey; önemli olan para değil. Para gider ama önemli olan karakter. Bugün dünyadaki esas sorun futbolun içindeki yolsuzluklar. Burada 50 bin Euro kaybettik ama başka yerde kazanırız. Beni üzen şey kandırılmak, aldatılmak. Pek çok Türk’le tanıştım. Hiç de öyle insanlar değil. Ama ilk geldiğimde böyle bir dolandırma olayını yaşamak güvenimi kaybettirdi. Beyoğlu Yeniçarşı’da oynayan arkadaşlarımı görünce, Türk halkının ‘Hakan gibi’ olmadığını zaten anladım. Dolandırılmak çok feci bir duyguydu.”


‘Souza’nın kalbi Türkiye kadar’


“Souza’yı çok eskiden beri tanıyorum. Türkiye’de ünlü bir futbolcudan çok daha başka bir Souza tanıyorum. Hem bana hem eşime hem aileme bu süreçte çok büyük destek verdi, moral verdi. Kalbi Türkiye kadar. Bunu minnet göstermek için söylemiyorum. Bana bazen kendimden bile çok inanıyor. 6 aydır buradayım. Josef’in bana verdiği desteği bu hikayeyi kime anlatırsanız anlatın, inanmaz. Josef kesinlikle aldığı şeyi, bulunduğu yeri sonuna kadar hak ediyor. Beni kendi yanına alması, bir mesaj. Evinde kalıyor olmam, psikolojik olarak destek sağlaması çok başka bir şey.
Olay maddi durum değil. Hem Souza hem ben çok mütevazi ailelerden geldik. Hep yanımızda kalabalık aileler vardı. Ve biz de hep öyle olmak istedik. Açıkçası kandırıldığım an benim hayatımdaki en kötü andı.”


‘1. Lig’de oynarım’


“Net bir şekilde 1. Lig seviyesinde olduğumu söyleyebilirim. En büyük sorun benim bilgilerim transfermarkt gibi sitelerde pek yok. Son senelere ait. Gürcistan’da sorunlar yaşadım, burada amatörde oynuyorum. Ben iyi futbolcuyum demek yetmiyor, insanlar somut bir şeyler görmek istiyor. Brezilya’daki CV’im çok iyi.”


Kaynak: Safacan Konuksever-Ömer Necati Albayrak Fanatik Gazetesi

Hiç yorum yok:

Uğur Burak Yılmaz ameliyat oldu

Play-off maçını kazanarak tarihinde ilk kez İstanbul Süper Amatör Lig'e yükselen Cevizlispor'da kaptan Uğur Burak Yılmaz ameliyat oldu.