Perşembe, Şubat 01, 2018

Oyuncuyu yerde tekmelediler... Cezalar açıklandı!

İstanbul U19 1. Ligi’nde 28 Ocak’ta Namık Sevik Stadı’nda oynanan Vefaspor-Pazariçi Köprülüspor maçı sonrası iki takım futbolcuları tekme ve yumruklarla birbirine girerken taraflar birbirini suçladı. Cezalar da açıklandı.


İl Disiplin Kurulu, Köprülüspor’dan Osman Paşa Zorlu’ya 7, Arda Önen ve Emin Anbarcı’ya birer, H.İbrahim Dönük’e iki maç ceza verdi. Vefaspor’dan ise Boragün Sanbay ve Burak Kırömeroğlu ikişer, Oktay Kadıoğlu ve Alican Yazıcı birer maçla cezalandırıldı.


Şen: Oyuncumuza ırkçı ifadeler kullanıldı
Pazariçi Köprülüspor Kulüp Başkanı Ali Şen, Vefasporlu oyuncuların maç öncesi kendi futbolcularının seremonide elini sıkmadığını, karşılaşma boyunca küfürlere maruz kaldığını, Vefasporlu 6 numaralı futbolcunun, oyunculara Baran’a maç boyunca “Maymun, Arap” gibi ırkçı söylemlerde bulunduğunu belirterek “Müsabakanın 88.dakikasında takımımızın golü bulması sonucu 9 numaralı futbolcumuz Osman Paşa Zorlu saha içerisinde rakip takımın kulübesine yakın bir alanda gol sevincini tahrik boyutuna taşıdığı için maçın hakemi tarafından haklı olarak ikinci sarı kart sonrası kırmızı kart ile cezalandırıldı. Oyuncumuz saha dışına çıkarılırken kulübenin önünde ayakta duran antrenör ile göz göze temasları sonrası antrenör eliyle oyuncumuzun çenesini itmiştir. Bu esnada kulübede bulunan futbolcular oyuncumuza tükürükler atmış arkasından sahalarımızda görmek istemediğimiz fiili saldırılar olmuştur” dedi.


"Üç oyuncumuz hastaneye kaldırıldı"
Bir futbolcularına 5-6 kişinin birden saldırdığını belirten Şen, “Futbolcularımızdan Doğukan Oda baygınlık geçirdi. Onunla beraber Osman Paşa Zorlu ve Gökhan Demir hastaneye kaldırıldı” diye konuştu. Takımın lisanslarını almaya giden yöneticilerinin hakem odasından uzaklaştırılmak istendiğini belirten Başkan Şen “Vefasporlu antrenörlerin hakemi etkileyecek söylemler ile 9 numaralı oyuncumuz Osman Paşa Zorlu’nun antrenöre küfür ettiği için olayların başladığını anlattıklarını duymuştur” ifadelerini kullandı.


Köse: Haksız olsak yüzlerce kez özür dilerdim
Vefaspor Kulüp Müdürü Murat Köse ise “Maçın hakeminin bizim futbolcularımıza ikişer maç ceza verirken, Köprülüsporlu oyuncuya 7 maç ceza vermesi kimin haklı olduğunu zaten gösteriyor. Biz haksız olsaydık zaten ben Pazariçi Köprülüspor Kulübü Başkanı Ali Şen’i arayıp yüzlerce kez özür dilerdim. Lakin bunu yapan futbolcu ilk kez yapmıyor. Pazariçi Köprülüsporlu futbolcu Osman 88’de golü attıktan sonra üç arkadaşıyla beraber kayarak kulübemizin önüne gelmiş ve tahrik edici sevinçte bulunmuştur. Sezon başında bizimle kampa gelen ancak Gaziosmanpaşaspor’dan yüksek transfer ücreti nedeniyle lisansını alamadığımız bu arkadaş, Rami Stadı’daki Arnavutköy Belediyespor maçında arkadaşlarıyla tribünden bizim ekibimize küfür etmişti. Kendisi bizim maçta kırmızı kart gördükten sonra kulübemize saldırdı. Sonrasında olaylar patlak verdi. Biz hakemle görüştük, her şeyi gördüğünü dile getirdi. Sonrasında oyuncularımız gidip savunmalarını yaptılar, kararlar da açıklandı. Bizim Vefaspor olarak kimseyle sıkıntımız yok. Dediğim gibi eğer haksız olsak ben açar Ali Bey’den özür dilerdim” dedi.


Köse, olaylar sırasında kendi oyuncularının darp edildiğini, görüntüleri kamuoyu ile paylaşacaklarını sözlerine ekledi.


Haber: Efkan Bucak


Pazariçi Köprülüspor Kulübü'nün basınla paylaştığı videoyu izlemek için tıklayın

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...