Pazartesi, Şubat 12, 2018

Mesudiye ve Yelken puanları paylaştı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman B Grubu ilk hafta mücadelesinde Küçükyalı Yelkenspor ile İstanbul Mesudiyespor Selimiye Stadı'nda karşı karşıya geldi.


Baştan sona ortasaha mücadelesi şeklinde oynanan müsabaka golsüz sona ererken iki takım gruba birer puanla başladı.
Karşılaşmanın ilk yarısı tamamen ortasaha mücadelesi şeklinde geçerken ilk yarıda akılda kalan tek pozisyon Küçükyalı Yelkenspor takımının ceza sahası dışarısından çektiği şuttu. Bu şut haricinde bu bölümde iki takımda gol pozisyonuna giremedi. Topa daha fazla sahip olan ekip İstanbul Mesudiyespor takımıydı.


Maç sık sık durdu
Oyunun ilk yarısında iki takım oyuncuları da kıyasıya ikili mücadelelerle oyun üstünlüğünü ele almaya çalıştı.

Oyun fauller ve taç atışları nedeniyle sık sık durdu. İki takımda ortasahada çok top kaybı yaptı.


34.dakikada Küçükyalı Yelkenspor atağında ceza sahası dışından Timuçin'in vuruşunda top üstten auta gitti.
İlk yarıda kayda değer bir pozisyon yaşanmazken tipik beraberlik maçı gibi bir oyun ortaya çıktı.
52.dakikada İstanbul Mesudiyespor atağında Ayhan'ın 35 metreden vuruşu direğin iki metre yanından auta gitti.
78.dakikada gelişen Küçükyalı Yelkenspor atağında İshak Kuş'un ceza sahası dışından vuruşu üstten auta gitti.
90.dakikada gelişen İstanbul Mesudiyespor atağında ceza sahası içerisinde atılan ara topuna hareketlenen Vedat'ın vuruşunda top üst direkten geri döndü.Savunma topu uzaklaştırdı.
Karşılaşma başladığı gibi golsüz sona erdi.


Oyunun ikinci yarısı da ilk yarıya benzer bir şekilde oynandı. İki takım ortasahalarının iyi yardımlaşması ve presi sonucunda ataklar olgunlaşmadan noktalandı.


Maçtan notlar ve analiz
Karşılaşma oldukça soğuk ve yağışlı bir havada oynandı.Tribünlerde yaklaşık 600-700 civarında bir seyirci topluluğu vardı. İki takım da rakibine fazla oynama şansı bırakmadığı için pozisyon anlamında kısır bir mücadele oynandı. Gördüğümüz kadarıyla iki takımda öncelikle bir puanı garantilemek için bir oyun ortaya koydu.Maçın hakkı kesinlikle beraberlikti.


İstanbul Mesudiyespor takımı çok sayıda oyuncu transfer edip bu maçta oynattığı için yardımlaşma ve pas kalitesi anlamında zorlandı.Küçükyalı ekibi bu anlamda daha başarılıydı. Orta sahayı çok daha kolay geçtiler.
İstanbul Mesudiyespor'da ortasahada oynayan Hakan ile Yunus Emre Şenoğlu Küçükyalı Yelkenspor'da yine orta sahada oynayan Kaan ile Timuçin oynadıkları futbolla gözümüze batan oyuncular oldular.
Karşılaşmayı yöneten Kenan Barış Soysal ve yardımcıları mükemmel bir maç yönetirken 90 dakikayı hatasız tamamladılar.
Son olarak söylemek istediğim iki takım da iyi savunma yapıyor.Ortasahada iyi pres yapıyor ama ileri uçta etkili olamıyor.Bu sorunu çözerlerse bu grupta iddialı olabilirler.Gol sorununu çözemezlerse işleri hiç de kolay değil.


Muhabir: Ümit Yılmaz


 


Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.