Pazartesi, Şubat 05, 2018

İstinye Süper Amatör biletini kaptı

1.Amatör Kümeden Süper Amatör Kümeye çıkacak takımı belirleyecek karşılaşmada İstinyespor ile Bahçelievler Soğanlı Olimpikspor, Namık Sevik Stadı'nda karşı karşıya geldi. İstinye taraftarları takımlarını yalnız bırakmazken, Bahçelievler temsilcisinin az sayıdaki taraftarları da tribündeki yerlerini aldı. Taraftar desteğini arkasına alan İstinyespor ikinci yarıda bulduğu gollerle sahadan 3-0 galip ayrıldı ve Süper Amatör Kümeye yükseldi. Maç sonunda yaşanan olaylar ise heyecan dolu karşılaşmaya gölge düşürdü.


 


Karşılaşmanın ilk çeyreği orta saha mücadelesi şeklinde geçerken ilk tehlikeli atak İstinyespor'dan geldi. Ceza sahasında rakiplerinden sıyrılan Serdar'ın vuruşunu kaleci Emin çıkarttı, dönen topa Serdar bir kez daha vurdu kaleci Emin yine başarılıydı.


33.dakikada İstinyespor gole yaklaştı.Kullanılan kornerde Olimpikspor oyuncusu Batuhan topu çizgiden çıkarttı. 37.dakikada ani gelişen atakta Mikail'in sert şutu kaleci Aykut'ta kaldı. İlk yarının son dakikalarında Erhan'ın vuruşunda Aykut topu kornere çeldi ve ilk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı.


Tecrübe konuştu


Mücadelenin 53.dakikasında Bahçelievler temsilcisi faul atışı kazandı. Kullanılan faul atışında top barajdan döndü ve İstinyespor kontratağa çıktı. Ani gelişen atakta topla buluşan Gökhan akıl dolu aşırtma vuruşu ile İstinyespor'u 1-0 öne geçirdi. 55.dakikada Serdar'ın vuruşunda top yandan auta gitti.


60.dakikada Olimpikspor'da günün  etkili ismi Baran'ın vuruşunda top direğin yanından auta gitti. 67.dakikada İstinyespor'lu Uğur takibini asistle süsledi ve İstinyespor farkı ikiye çıkarttı. Olimpikspor ceza sahasında topu takip eden Uğur'un pasında Serdar topu filelere yolladı 2-0.


Farkı azaltmak isteyen Bahçelievler temsilcisi Hamza'nın kafa vuruşunda gole yaklaştı ancak top yan ağlarda kaldı. Bu pozisyonda Bahçelievler temsilcisi elle oynama itirazında bulundu ancak mücadelenin hakemi Burak Taşkınsoy aut kararı verdi. 81.dakikada İstinye ceza sahasında Kadir'in vuruşu az farkla auta gitti. 


Jeneriklik gol attı kırmızı kart yedi


85.dakikada İstinyespor sağ taç çizgisinde faul kazandı. Ceza sahasına yapılan ortada Serdar röveşata vuruşla kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü attı. Mücadelenin son dakikasında sol taç çizgisi kenarında Serdar ile Fırat mücadelesinde Fırat yerde kaldı. Mücadelenin hakemi Burak Taşkınsoy bu pozisyonda Serdar'a kırmızı kartını çıkarttı. Faul sonrasında iki takım oyuncuları arasında tartışmalar çıkarken, tribünden yabancı maddeler atıldı. Dakikalar 90'ı gösterdiğinide mücadelenin hakemi Burak Taşkınsoy maçın bitiş düdüğünü çaldı ve İstinyespor Süper Amatör biletini alan takım oldu.


Ortalık karıştı


Maç sonunda iki takım oyuncuları arasında başlayan kavgaya tribünlerden atlayan taraftarlarda dahil olunca ortalık meydan savaşına döndü. Emniyet güçlerinin yatıştırdığı kavgada mücadelenin hakemi ve gözlemcileri kapı girişinde olayları izledi ve iki takımdan da birçok oyuncuyu rapor ettiklerini belirttiler.


Maçın analizi


Karşılaşma öncesinde Sarıyer temsilcisinin taraftarları tribünleri adeta bayram yerine çevirmişlerdi. Böylesine güzel bir mücadelenin sonu böyle bitmemeliydi. İstinyespor tecreübeli oyunculardan kurulu kadrosu ile fizik güçlerini iyi kullandılar ve skor üstünlüğünü ele aldılar. Olimpikspor'un yaş ortalaması 19. İnanılmaz iyi mücadele ettiler. Özellikle Baran,Mikail,Diyar ve Batuhan bu ligin üstünde oyuncular. İstinyespor'da da Gökhan,Serdar,Uğur,Eray ve kaptan Emre galibiyetin önemli mimarlarındandı. Sarıyer temsilcisi ayağa toplarla rakip kalede gol ararken, orta sahada rakibini bozarak hızlı hücumlar deneyen Bahçelievler temsilcisi üçüncü bölgede istediklerini yapamadı. 2-0'dan sonra İstinyespor farkı açacak pozisyonları buldu ama final pasları istedikleri gibi olmayınca fark 2'de kaldı. Son dakikalarda Serdar'ın röveşatası herkese seyir zevki verdi. Ah bir de o son yaşanan olaylar olmasaydı...Mükemmel karşılaşmaya böyle son yakışmadı.


OLAYLARIN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN<


MUHABİR:ERDEM SAĞOLAN

Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...